Fanii de-o șchioapă ai Scorpionilor Galbeni i-au încurajat înainte de misiunea în...

Fanii de-o șchioapă ai Scorpionilor Galbeni i-au încurajat înainte de misiunea în Afganistan GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1581836917">

mf_soldati_moisil0002(1)

Elevii de la trei şcoli timişorene, printre care şi câţiva copii de la clasa pregătitoare, le-au pregătit o surpriză care i-a emoţionat până la lacrimi pe cei 15 militari de la Batalionul 2 Manevră „Scorpionii Galbeni”, care vineri pleacă la război, în Afganistan. Sala de Festivităţi a Şcolii Generale Nr. 22 din Piaţa Bălcescu a fost plină de prichindei care le-au transmis soldaţilor cuvintele lor de încurajare. Acţiunea este cea de-a doua de acest fel, premiera a avut loc în urmă cu două săptămâni, când zeci de elevi de la Liceul „Grigore Moisil” le-au arătat soldaţilor cât de mult îi apreciază că au ales această meserie.

Militarii au plecat încărcaţi cu desene cu porumbei, steguleţe, flori, scrisori, iconiţe, ghiocei din hârtie, dar şi cărţi de rugăciuni. „Superb, m-a lăsat fără cuvinte, am fost emoţionaţi, dar nu ne-am aşteptat să fie chiar aşa şi sunt lucruri valoroase, de la suflete pentru suflete”, ne-a spus Cecilia Vlad, care pleacă în misiune pentru prima dată ca ofiţer sanitar.  „Ar trebui să mă dau mai şmecher pentru că sunt militar, dar sunt foarte emoţionat. Porumbelul desenat de un copil este un cadou valoros şi îi promit că îl voi lipi deasupra patului în care dorm în Afganistan”, i-a transmis un militar unui elev. În final, soldaţii le-au spus copiilor să fie cuminţi şi să înveţe, iar în vară, când se vor întoarce din Afganistan, cei mici vor vizita Unitatea Militară de la Chişoda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.