Fațadele vechi din centru, refăcute din bugetul orașului. În cât timp trebuie...

Fațadele vechi din centru, refăcute din bugetul orașului. În cât timp trebuie să dea proprietarii banii înapoi

0
DISTRIBUIȚI

piata victoriei timisoara

Vor nu vor, proprietarii clădirilor din piaţa Victoriei vor scoate bani din buzunar pentru reabilitarea faţadelor. Anunţul a fost făcut astăzi de edilul şef, Nicolae Robu, care a explicat că s-a săturat să vadă aceste clădiri aflate în paragină, și nici urmele de gloanţe de la Revoluţie nu sunt pe placul său. Așa că a decis să aloce bani de la bugetul local pentru îmceperea lucrărilor de reparaţii. Sumele vor fi apoi rambursate de proprietari în termen de până la zece ani, în funcţie de veniturile fiecăruia.


Întrebat ce va face în cazul în care proprietarii se vor împotrivi, edilul şef a comentat că „unele clădiri sunt proprietate privată, dar sunt două legi referitoare la monumente şi o lege generală care obligă proprietarii să îşi întreţină proprietăţile. De data aceasta primăria vine cu o iniţiativă de a-i ajuta pe proprietari şi mă aştept la un răspuns pozitiv din partea acestora”.

Întrebat dacă nu se teme că va păţi ca la reabilitarea blocurilor când unii cetăţeni au refuzat să îşi monteze termopane gratis, pe motiv că s-ar face mizerie în casă, Robu a avertizat că „o asemenea mentalitate este inadmisibilă şi asemenea cetăţeni cărora nu le pasă de oraşul nostru şi care pun piedici atragerii de fonduri vor fi sub o formă sau alta sancţionaţi în limitele a ceea ce va permite legislaţia. Să nu se mire cei care sunt împotriva eficientizării energetice că nu vor mai beneficia de subvenţii. Subvenţionăm să le facem viaţa mai uşoară, dar faţă de cei care pun piedici vom lua măsuri „. Legat de clădirile cuprinse în proiectul care va fi elaborat cel mai probabil în luna martie, Robu a mai explicat că edificiile din zona Catedralei vor intra în programul de reabilitare termică, program cuprins în proiectul elaborat cel mai probabil în martie. Restul  de clădiri vor fi vizate de un program special al primăriei. Lucările ar urma să înceapă în toamnă, iar prima clădire refăcută va fi cea de lângă Acvariu.  Cât despre consultarea celor vizaţi, în viziunea edilului şef,  „dacă legea ne cere dezbatere publică, o vom avea. În democraţie, unele lucruri se fac uzând de prevederile legilor şi peste voia unuia sau altuia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.