Gravida cu gripă porcină a fost operată prin cezariană și este în...

Gravida cu gripă porcină a fost operată prin cezariană și este în stare foarte gravă UPDATE Bebelușul a murit

0
DISTRIBUIȚI

operatie-5

Femeia care a fost diagnosticată, în urmă cu mai puțin de o săptămână, cu gripa AH1N1, a suferit o operație cezariană în această dimineață. Medicii au dorit, prin această măsură să-i acorde mai multe șanse la viață. “Și mama, și copilul sunt în stare foarte gravă.


Copilul are puține șanse de supraviețuire, însă starea de sănătate a pacientei este prioritară. Femeia este inconștientă, dar este în stare de șoc, nu în comă”, a precizat, pentru PRESSALERT.RO, doctorul Dorel Săndesc, șeful Clincii ATI.

Femeia respiră în continuare cu plămânul artifical, însă nu dă semne de vindecare. Săndesc a mai spus că boala acesteia, suferința pulmonară, este foarte gravă. Mama este internată la Terapie Intensivă, iar medicii fac eforturi să o salveze.

UPDATE Reprezentanții Spitalului Județean Timișoara au confirmat că bebelușul femeii s-a stins din viață. Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Timișoara, a precizat că bebelușul s-a stins la scurt timp după operația de cezariană a mamei. „A făcut stop-cardiac imediat după operație. Avea doar 800 de grame, fiind născut prermatur”, a detaliat Dacilescu. Ea a mai spus că în umra necropsiei se va stabili dacă micuțul a fost sau nu infectat cu virusul gripei AH1N1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.