Filmul “Rocker”, o poveste de tip “love, drugs&rock’n’roll”, va avea premiera la...

Filmul “Rocker”, o poveste de tip “love, drugs&rock’n’roll”, va avea premiera la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

rocker

Filmul Rocker va avea premiera la Timişoara în perioada 6 – 8 martie, proiecţiile urmând să se desfăşoare la Cuib D Arte. Pelicula este regizată de Marian Crişan şi tratează delicatul subiect al drogurilor. Dragostea lui Victor, un rocker la 45 de ani, pentru fiul său Florin, depăşeşte limitele a ceea ce e social şi moral acceptat. Disperat şi gata de a depăşi orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge să fure şi să se umilească. Pe lângă legătura de sânge, ceea ce îi uneşte şi mai mult pe cei doi e muzica rock. Filmul explorează relaţia profund umană dintre un tată şi fiul lui, despre limita la care poate ajunge o astfel de relaţie.

O altă dimensiune, adusă în discuţie în film, e viaţa trupelor rock de pretutindeni  care se luptă să iasă din anonimat.


Trupa din film, Iguanele, condusă de Florin, pregateşte un viitor concert într-un club din Bucureşti. Tatăl e implicat îndeaproape în pregătirile şi repetiţiile trupei, împlinindu-şi oarecum visul de a cânta şi el alături de o trupă rock. Muzica rock uneşte toate dimensiunile filmului care nu vrea să se constitue într-o structură narativă, ci mai degrabă într-una observaţională, contemplativă. Marian Crisan şi-a propus să facă acest film după ce a regizat un documentar despre rapperul Şişu.

Filmul este cel de-al doilea lung metraj al lui Marian Crişan, un nou success internaţional alături de filmul de debut Morgen (2010, premiat în importante festivaluri de film precum Locarno IFF, Tessaloniki IFF, Reykjavik IFF) sau scurtmetrajul Megatron, distins cu Palm d’Or la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2008. Din distribuţie fac parte actorii Dan Chiorean, Alin State, Ionuţ Nicolae, Ofelia Popii, Crina Semciuc şi mulţi alţii aflaţi la prima apariţie cinematografică. Filmul a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian unde a participat în competiţia secţiunii Nuevos Directores.
Programul proiecţiilor filmului la Timişoara este 6 martie – orele 19 şi 21, 7 martie – orele 19 şi 21, 8 martie – ora 19 (cu participarea actorilor Alin State şi Silvia Torok), iar biletele de intrare costă şapte lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.