Filmul românesc „Poziţia copilului”, în competiţia oficială la Festivalul Internațional de Film...

Filmul românesc „Poziţia copilului”, în competiţia oficială la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

0
DISTRIBUIȚI

LuminitaGheorghiu

„Poziţia copilului”, de Călin Netzer, este singurul lungmetraj românesc inclus în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, care începe joi, iar actriţa Ada Condeescu a fost selectată în programul Shooting Stars al aceluiaşi prestigios eveniment, informează Mediafax. „Poziţia copilului” este povestea plină de emoție și de umor a unei relații dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. În acelaşi timp, filmul este o radiografie a „high-class-ului” românesc contemporan, vorbind despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi, explică realizatorii peliculei.

Protagonişti sunt Luminiţa Gheorghiu („Moartea domnului Lăzărescu”) şi Bogdan Dumitrache („Din dragoste, cu cele mai bune intenţii”). Din distribuţia filmului mai fac parte Nataşa Raab, Ilinca Goia, Florin Zamfirescu, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu, cunoscut ca romancier, scenarist („Marfa şi banii”, „Moartea domnului Lăzărescu”) şi regizor („Felicia, înainte de toate”) şi de Călin Peter Netzer.


Acesta a mai regizat lungmetrajele „Maria” şi „Medalia de onoare”. La secţiunea Generation a Berlinalei a fost selectat debutul în lungmetraj al regizoarei Eva Pervolovici, intitulat „Marussia”. Filmul prezintă povestea Luciei şi a fiicei ei de şase ani, care sunt în permanentă mutare, de când au plecat de la Moscova la Paris.

După Ana Ularu, Dragoş Bucur şi Maria Popistaşu, Ada Condeescu este unul dintre cei zece actori europeni selecţionaţi în programul Shooting Stars, care are loc în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Ajuns la a 16-a ediţie, programul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP), în colaborare cu organizaţiile membre ale EFP, printre care se numără şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc. Shooting Stars are ca scop promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora le facilitează întâlnirea cu membri importanţi ai industriei cinematografice (actori consacraţi, regizori, producători de renume, directori de casting). Ada Condeescu s-a născut pe 2 iulie 1988. Are 22 de ani şi studiază actoria (masterandă) la UNATC Bucureşti. Ada Condeescu a fost declarată cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Sarajevo 2011, pentru rolul din filmul „Loverboy”, de Cătălin Mitulescu. Festivalul Internaţional de Film de la Berlin se desfăşoară în perioada 7 – 17 februarie.

Foto: enational.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.