Gripa lovește mortal în Vest: o tânără de 14 ani a decedat,...

Gripa lovește mortal în Vest: o tânără de 14 ani a decedat, o femeie gravidă este în stare gravă UPDATE Ce șanse are copilul

0
DISTRIBUIȚI

vaccins2_79742300

O femeie de 31 de ani, gravidă în 27 de săptămâni, diagnisticată cu gripă porcină, este internată la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Timișoara. Timișoreanca a fost transferată aici de sâmbătă, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, când starea ei s-a agravat. Testele făcute la Institutul Cantacuzino au confirmat că suferă de gripă porcină. Medicii i-au montat un plămân artificial, o investiție pe care clinica din Timișoara a prezentat-o în urmă cu două săptămâni. Atunci, unul dintre acești plămâni i-a fost montat unui tânăr din Valea Jiului, suspect și el de gripă porcină.

“Starea femeii s-a ameliorat în ultimele două zile, cu ajutorul plămânului artificial. Ea este încă în viață, dar în stare critică. Totuși, există șanse să evolueze și să-și revină”, a spus Dorel Săndesc, șeful Clinicii ATI.

O elevă a Liceului „Sabin Drăgoi” din Arad a murit aseară, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timişoara, din cauza unei gripe severe, după primele analize ale medicilor. Aceasta a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad de către familie, însă ulterior a fost trasnportaă la un spital din judeţul vecin.


Medicii au crezut prima dată că suferă de TBC, însă acum susţin că fata ar fi avut un virus gripal grav.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Arad, Adrian Wiener, spune că pacienta a venit cu o stare clinică foarte gravă, cu insuficienţă respiratorie acută. „ Iniţial suspiciunea radiologică a fost de tuberculoză pulmonară, fapt pentru care s-a luat decizia transferului la secţia de la Spitalul «Louis Ţurcanu» din Timişoara, ulterior evoluţia fiind galopantă, probabil că vorbim de o formă atipică de o viroză hipertoxică. Înseamnă o reacţie catastrofală a unui organism la o infecţie virală, probabil de natură gripală, o să vedem exact despre ce virus vorbim la examenul necroptic”, a spus Adrian Wiener.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Gabriela Ţârle, spune că :se face o anchetă, în acest caz, iar după simptomatologie, pare să fie vorba de gripă”. Eleva era din oraşul Pecica şi învăţa la Liceul de Arte “Sabin Drăgoi” din municipiul Arad. (Marius Popescu)

UPDATE Directorul medical al Spitalului Județean Timișoara, Florin Bîrsășteanu, a precizat cp plămânul artificial i-a fost montat pacientei încă la “Victor Babeș”. “ Femeia s-a prezentat vineri la Insitutul de Boli Infec’ioase, cu probleme respiratorii. S-a pus din start problema compensării cu plămânului artificial, iar noi l-am trimis la Babeș”, a spus Bîrsășteanu.

Dorian Drăgulescu, medic în cadrul clinicii ATI, a precizat că parametrii pe care îii urmărește în cazul pacientei sunt în ameliorare. Femeia este încă intubată, dar stabilă hemodinamic. Soarta bebelușului este însă incertă. “Copilul este monitorizat în fiecare zi, este deocamdată în viață. Vă spun însă că pacienta este pe primul plan. Dacă s-ar face acum operația de cezariană, foarte greu ar trece copilul peste asta. De aceea nu este indicat să-i facem acum operația”, a explicat medicul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.