Grupare specializată în fraude de aproape un milion de euro cu maşini...

Grupare specializată în fraude de aproape un milion de euro cu maşini de lux, anihilată de DIICOT. Vezi ce înseamnă „insignă pe combinezon”

3
DISTRIBUIȚI

mascat spate

Membrii unei grupări specializate în înşelăciuni cu maşini de lux au fost ridicaţi, astăzi, din Arad şi Oradea în urma unei operaţiuni a DIICOT Arad împreună cu poliţiştii de la Investigaţii Criminale. Românii au racolat mai mulţi italieni care aveau misiunea de a închiria maşini de lux din state ale Uniunii Europene pe care apoi le aduceau la Arad. Aici, maşinile de ultimă generaţie – BMW, Mercedes, Volkwagen sau Opel – erau predate liderilor grupării care fie le „măritau”, ajungând în Ucraina sau Republica Moldova, fie le dezmembrau la un shrot, dar în această situaţie profitul era mai mic.Ulterior, bolizii erau declaraţi furaţi de cei care i-au închiriat.


Italienii primeau între cinci sute şi o mie de euro pentru aducerea maşinilor, ulterior aceştia fiind trimişi înapoi cu avionul. Interceptările telefonice au scos la iveală şi limbajul codificat folosit de membrii grupării pentru a anunţa că italienii au plecat – „am pus broasca pe pasăre”. În total, 18 maşini de lux au ajuns în România, numai pentru opt dintre ele prejudiciul fiind de 250.000 euro. Ultima lovitură au dat-o în noaptea de 14-15 februarie când din Polonia a fost adus un Opel Insgnia Combi. În limbajul codificat, maşina era „insignă pe combinezon”.

La sediul DIICOT au fost duşi pentru audieri 9 români, alţi şapte italieni urmând să fie cercetaţi în lipsă, fiind plecaţi din ţară. Pe lângă liderii reţelei, au fost ridicaţi un specialist IT care umbla la GPS-urile maşinilor, dar şi proprietarul unui shrot unde au fost duse o parte din maşini. Printre cei şapte reţinuţi de DIICOT se află interlopii arădenii Burzan Ioan, Varga Daniel, zis „Dani Varga”, Fizite Codruţ, zis „Duţi” şi orădeanul David Cornel, zis „Buzilă”.

3 COMENTARII

  1. Nu cumva shrot-ul in cauza se numeste NEW LAS VEGAS si apartine fratilor „MURESAN” ? De douazeci de ani acesti indivizi sunt cei care comercializeaza numai „furaciuni” din occident si au acumulat averi impresionante, fara ca firmele lor sa aiba profituri. N-au dat in viata lor un bon fiscal sau o factura pentru zecile de mii de masini dezmembrate. De ce nu m-as mira ce este vorba de ei ? Stiu cei de la DIICOT ca acestia au beneficiat si beneficiaza de protectie la cel mai inalt nivel ? Nici un politist din Arad n-are curaj sa se „atinga” de ei. Incepand de la fisc-ul aradean (sunt „prieteni” cu Eugen Deliman, actual sef control ANAF, care nici daca l-ar aresta n-ar trimite oamenii in control la fratii „MURESAN”) si pana la seful Interpol Romania, acesti indivizi beneficiaza de protectie totala. Sa fie pe „gatis” aceasta protectie ? Daca am trai in Danemarca, poate ca asa ar fi !

  2. Pai, daca e …Las Vegas???? Totul e posibil in Las Vegas!
    In tara asta se fura calea ferata si tuburile de oxigen si se duc la fier vechi! Pai de ce nu merge politia sa-i verifice pe cei care detin puncte de colectare? De ce?
    Asa se intampla si cu masinile furate. Nu au voie sau nu vor? Raspunsul la aceasta intrebare ar fii binevenit.
    In Arad e totul ca-n Las Vegas. Interlopi, trafic de droguri,diplome pe bani,masini furate,ministrii cu 2 clase….si sa nu-l uitam pe Unguent, marca inregistrata a ungureanului……

  3. in romania pina si matizu’ distribuitorului de „ciunga” are monitorizare gps iar in italia o masina de 50,000 de euro inchiriata te miri cui nu e monitorizata? acum serios, ce paguba are firma de inchirieri? o masina cu zeci de mii de km este platita de asigurare si inoita. singura pabubita este firma de asigurari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.