Întâlnire între legende: formația ABRA şi Mircea Baniciu scot împreună un nou...

Întâlnire între legende: formația ABRA şi Mircea Baniciu scot împreună un nou disc VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

podratzky1

Legendara formaţie timişoreană ABRA se pregăteşte pentru lansarea unui nou material discografic care a fost realizat împreună cu nu mai puţin legendarul solist născut în oraşul nostru, Mircea Baniciu. Materialul care poartă numele de „Data când totul e gata“ va fi lansat la sfârşitul acestei luni, iar prima melodie de pe acest album, numită „În lume plec“, poate fi ascultată deja pe Internet. „Discul s-a înregistrat, tipic ABRA, în vreo patru, cinci zile. În toamna anului 2011 ne-am întâlnit în Timişoara pentru câteva repetiţii, pentru a pune bazele albumului. Dinu (n.n. – Adrian Dinu-Schwartz) a venit ca de obicei cu tolba plină de piese, din care am selectat în cele din urma cele 11 care se vor regăsi pe album. De data asta însă, eu vroiam să introducem instrumente (trompetă, saxofon, claviaturi) pe care până acum nu le-am folosit pe nici un album ABRA din trecut.


Unele dintre piese pur şi simplu cereau aşa ceva, cel puţin aşa vedeam eu lucrurile. N-a fost uşor să-l conving pe Dinu, care nu-şi închipuia nicium o piesă ABRA cu un pasaj de trompetă, de exemplu. Ţin minte cum eram cu toţii în studio, şi Petrică Ionuţescu urma să înregistreze trompeta la piesa „ET“. Dinu se întorsese uşor cu spatele, cam neîncrezător la ce se va întâmpla. După primul pasaj cântat de Petrică însă, a făcut nişte ochi asemeni unui copil care primeşte cel mai minunat cadou. Restul a fost o sărbătoare“, ne-a dezvăluit Christian Podtratzky, basistul trupei.

ABRA a luat naştere în oraşul nostru în 1984 şi este compusă din Adrian Schwartz-Dinu (chitară, voce), Christian Podratzky (bass) şi Vali Potra (tobe, clape). Primii doi muzicieni trăiesc de ceva vreme în Germania, iar materialul lor precedent s-a numit „Şapte“ şi a fost înregistrat tot alături de Mircea Baniciu. Referitor la noul disc, Christian Podratzky  a mai ţinut să precizeze: „Mircea Baniciu şi-a înregistrat partitura vocală în foarte scurt timp, cu mult chef de glume, dar desigur, şi de cântat. Un profi, ce mai, de fapt vocea emblemă a rockului în ţara asta. Şi asta de câteva decenii. La albumul acesta au contribuit toţi membrii trupei Blazzaj, inclusiv Luci Nagy, care, după părerea mea, este pe departe cel mai bun saxofonist pe care îl are ţara asta. Ca şi pe albumul anterior, numit Şapte, ne-au mai ajutat Horea Crişovan (un năprasnic chitarist şi un formidabil prieten), Maria Chiorean, a cărei voce se potriveşte de minune în duet cu Baniciu, iar înregistrările au fost făcute tot de Uţu Pascu. Personal, sunt tare mândru că am avut ocazia să cânt pe acest album alături de muzicieni de asemenea calibru“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.