Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi din CSM UPDATE...

Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi din CSM UPDATE A fost ales vicepreședintele CSM

1
DISTRIBUIȚI

cristian danilet 1

Judecătorul Cristi Danileţ a fost revocat din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu 14 voturi „pentru” şi patru „împotrivă”, potrivit Mediafax. Judecătoarea Alina Ghica a fost revocată din funcţia de membru al CSM cu 11 voturi „pentru” şi şapte „împotrivă”. Magistraţii de la mai multe judecătorii din ţară au suspendat şedinţele de judecată, ca urmare a „pasivităţii” manifestate de Plenul CSM cu privire la solicitările de revocare din funcţia de membru al CSM a judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica.


Plenul CSM a luat astăzi în discuţie alegerea vicepreşedintelui forului şi deciziile de revocare a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ din funcţiile de membru al Consiliului.

UPDATE Judecătorul Adrian Bordea a fost ales, astăzi, în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii cu 16 voturi „pentru” şi o abţinere. naintea alegerii noului vicepreşedinte al CSM, reprezentanţii Asociaţiei Magistraţilor din România au cerut retragerea candidaturii judecătorului Adrian Bordea. Solicitarea Asociaţiei Magistraţilor din România a provocat dispute aprinse în CSM, membrii Consiliului cerând reprezentanţilor AMR să-i lase să decidă ei în cazul candidaturii lui Adrian Bordea. Pe de altă parte, Adrian Neacșu a pus în discuţie revocarea preşedintelui CSM, Oana Schmidt Hăineală. El a susţinut, că prin votul dat în cazul revocării din CSM a judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica s-a făcut o reparaţie. Judecătorul Adrian Bordea, reprezentantul magistraţilor instanţei supreme în Consiliul Superior al Magistraturii, şi-a anunţat în 5 februarie candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.