Lecţie de istorie cu dinozauri şi geto-daci predată copiilor cu trecut întunecat...

Lecţie de istorie cu dinozauri şi geto-daci predată copiilor cu trecut întunecat GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-554737018">

LECTIA DE ISTORIE01

Aproape 200 de copii de la Centrul de Reeducare Buziaş şi de la orfelinatul din Recaş au avut parte, astăzi, de o lecţie de istorie inedită. Asta pentru că, special pentru ei, a fost invitat, la Centrul de la Buziaș, directorul Muzeului de Istorie din Sarmizegetusa, Gheorghe Băieşu. Copiii care au avut parte de o viață nu tocmai roz au avut un moment de inocență. În cor, aceștia i-au cântat venerabilului oaspete câteva melodii şi au recitat versuri din Biblie, învăţate de la preotul ortodox care le predă cele două ore de religie. „Ce este istoria?” sau „Cu ce se ocupă istoria?” au fost întrebările puse de Gheorghe Băieşu, la care copiii au fost invitaţi să răspundă. Majoritatea copiilor nu au ştiut sau au evitat să răspundă, dar totuşi s-au auzit şi câteva glasuri care au spus că istoria se ocupă cu războaie, Evul Mediu sau cu dinozaurii. „Istoria este, înainte de toate, despre noi oamenii, despre acţiunile noastre care au schimbat lumea şi care au rămas scrise”, le-a explicat directorul Muzeului de Istorie, care, timp de trei ore, le-a oferit câteva informaţii esenţiale despre istoria poporului român, şi nu numai.

Acţiunea de cultură generală de astăzi a fost organizată în cadrul unui parteneriat regional ce are ca temă „Formarea poporului român”. Activitatea se înscrie în seria demersurilor iniţiate de Penitenciarul Timişoara de reintroducere în societate a copiiilor prin stimularea cunoaşterii şi creşterea nivelului educaţional, mai ales că deţinuţii minori au nevoie de o atenţie deosebită pe parcursul detenţiei.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.