“Leii” din Banat au răpus liderul CSM Oradea

“Leii” din Banat au răpus liderul CSM Oradea

0
DISTRIBUIȚI

BCT ORADEA12_resize

BC Timișoara a fost din nou nașul celor de la CSM Oradea, pe care i-a învins aseară cu 63-56. Sfertul patru a fost decisiv, iar victoria a fost adusă de constanța lui Zlatko Jovanovic, trițele lui Dominique Archie și recuperările lui Delvon Johnson. ”Leii” din Banat au fost din nou mai tari ca cei din Oradea, iar Timișoara rămâne singura echipă ce i-a învins pe orădenii. Srdjan Jovanovic a început meciul cu Zlatko Jovanovic, Dominique Archie, Mujo Tuljkovic, Robert Sarovic și Delvon Johnson, în timp ce Cristian Achim i-a trimis în teren pe William Franklin, Nemanja Maric, Daniel Dillon, Milos Pesic și Sasha Topchov. Gazdele au început mai bine primul sfert, după care orădenii au recuperat din diferență. Trița din ultima secundă a lui Archie a dus la scorul primului sfert de 20-21. A urmat apoi o perioadă foarte proastă de joc pentru alb-violeți, care au reușit să marcheze abia după șase minute din sfertul secund. După alte două minute, CSM Oradea conducea cu 38-23, însă până la pauză, BC Timișoara a recuperat pentru 34-40 pe tabelă. Sfertul trei a fostu echilibrat, deși cu ratări de partea timișorenilor, iar înainte de ultimele zece minute, tabela indica 46-51. Gazdele au făcut însă un sfert patru de excepție, cu trițele lui Dominique Archie decisive. Sala a luat foc, orădenilor nu le-a mai intrat nimic, iar echipa din Bihor rămâne cu gustul amar al înfrângerilor în fața BC Timișoara în ultimii doi ani.


Dominique Archie a marcat 19 puncte, iar Zlatko Jovanovic 18. Liderul eficienței a fost însă Delvon Johnson, cu 24 coeficient, grație celor 20 de recfuperări, cărora li s-au adăugat cele 6 puncte. De la Oradea cei mai buni marcatori au fost Dillon (16 pct.), Pesic (11 pct.), Topchov și Țibârnă, ambii cu 10 puncte.

Srdjan Jovanovic a declarat că acest meci a avut tensiunea unui joc de play-off și spune că defensiva a fost cheia succesului. ”Cu siguranță este o mare victorie, pentru că am jucat cu cea mai bună echipa din acest sezon, Oradea a avut rezultate foarte bune pentru care îi felicit. Meciul de azi a fost ca un joc de play-off și sper să ne mai întâlnim și ân play-off. Cu jucătorii pe care îi am la dispoziție acum a crescut înălțimea echipei și mizez pe jocul în defensivă, care a fost decisivă azi. Jucătorii erau sub presiune după înfrângerea de la Cluj și le-am cerut la pauză să fie relaxați”, a declarat tehnicianul Timișoarei. Dominique Archie a fost de aceeași părere, că defensiva a adus cele 2 puncte la echipa gazdă. ”A fost un meci dificil, pe care l-am câștigat până la urmă. Astăzi am jucat ca o echipă, fiecare a ținut spatele celuilalt. Părerea mea e că defensiva a câștigat meciul”, a declarat Archie.

Cristian Achim a contabilizat o nouă înfrângere contra echipei alb-violete.”Este o pură întâmplare că am pierdut din nou cu BC Timișoara și vă promit că nu se va mai întâmpla, ca să fac o glumă. A fost un joc frumos, a câștigat Timișoara, chiar dacă noi am jucat trei sferturi mai bine, dar important e cine pune mai multe puncte pe tabelă. Am marcat foarte puține puncte, în condițiile în care am primit doar 63, ceea ce în deplasare la Timișoara este chiar o performanță. Totuși, am avut o contra performanță la fel de interesantă, marcând doar 56 și aici s-a jucat meciu”, a declarat Cristian Achim.,

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.