Liberarul care a propus sterilizarea femeilor rome ia distanță față de partid

Liberarul care a propus sterilizarea femeilor rome ia distanță față de partid

2
DISTRIBUIȚI

1350661275baloane,pnl_MR

Preşedintele TNL Alba, Rareş Buglea, care a postat pe o reţea de socializare un comentariu prin care propunea sterilizarea femeilor rome, şi-a dat luni demisia din funcţie şi a anunţat că se delimitează de PNL până la lămurirea scandalului în care este implicat, informează Mediafax. Buglea a declarat luni că a decis să-şi dea demisia din funcţia de conducere pe care o deţine în cadrul PNL şi a anunţat că va încerca să se „delimiteze” de PNL până la clarificarea scandalului în care este implicat. Buglea a spus că a considerat că aceasta este soluţia „pentru a nu afecta imaginea TNL, o organizaţie liberală şi europeană”. El a anunţat totodată că, lunea viitoare, este convocat la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării pentru a explica membrilor acestuia afirmaţiile pe care le-a făcut.

„Îmi cer scuze dacă printr-o exprimare nefericită, fie pe reţeaua de socializare sau în declaraţiile ulterioare, am lăsat impresia că mă refer doar la o anumită etnie, şi nu aşa cum am vrut şi vreau să susţin, mă refer la toate mamele iresponsabile din România, îmi cer scuze faţă de membrii acestei etnii dacă s-au considerat direct vizaţi. Într-adevăr, pe pagina de pe Facebook mă refeream la anumite mame rome, pentru că ponderea acestor cazuri, trebuie să recunoaştem, acolo o întâlnim mai des, dar eu nu mă refer la etnia întreagă, mă refer la orice mamă care după o naştere, două se constată că nu are niciun fel de dragoste, de grijă şi de preocupare pentru acei copii”, a spus Buglea.

El a adăugat că a propus „o oarecare soluţie pentru a stopa această natalitate scăpată de sub control” şi şi-a exprimat dezamăgirea că „pentru unii, mai sensibili sau rău-intenţionaţi, această propunere suna cam dur şi era interpretată xenofobă, rasială”.


Bugla a spus că intenţia sa nu a fost aceasta, precizând că este un liberal şi prin urmare un om tolerant. Rareş Buglea, preşedinte TNL Alba şi consilier local la Alba Iulia, a postat pe contul său de Facebook un comentariu în care vorbeşte despre educaţia sexuală a membrilor etniei rome, dar şi despre sterilizarea femeii rome. „Am introdus noi apa în ţigănime…( apropo, când întrebi pe cineva de acolo unde locuieşte mai nou nu zice ţigănime, zice lângă Dedeman 🙂 ) Ei bine dragii mei acolo sa introdus apa şi un strat subţire de pavele (aşa de dragul votului) dar este total insuficient! În loc de apă va fi enorm de greu să introducem mentalitatea şi educaţia acolo şi mai ales zic eu, educaţia sexuală…. ştiu că falşii umanişti mă vor critica aspru, dar susţin în continuare sterilizarea femeii rome, dacă după prima naştere la ancheta socială se dovedeşte că nu are condiţii şi nici intenţia de a creşte primul prunc în condiţii cât de cât umane!”, susţinea Buglea în postarea sa de pe reţeaua de socializare, care conţine numeroase greşeli gramaticale. Consilierul local mai spunea că femeia romă nu ar mai trebui lăsată să nască al doilea sau al cincilea copil, iar „statul să plătească ajutoare sociale”.

Luni, când această postare a fost redată în presă, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a anunţat s-a autosesizat şi că va analiza această situaţie. Totodată, preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, declara că Rareş Buglea şi-a scris demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret ca urmare a afirmaţiilor făcute pe reţeaua de socializare privind sterilizarea femeilor de etnie romă. Rareş Buglea este, de anul trecut, consilier local în Alba Iulia. În ultimii ani, Buglea a fost angajat al Prefecturii Alba şi a lucrat pe mai multe proiecte europene în cadrul Asociaţiei Pakiv România, organizaţie care se implică în rezolvarea problemelor persoanelor de etnie romă.

2 COMENTARII

  1. ,,Liberarul,, o fi berar liber?Dragose,nu iti bate joc de site cu ageamii astia noi.Chiar imi placea sa te citesc…
    Revenind la oile noatsre, cine mai e si consiliul asta care ,convoaca, pe cei ce indraznesc sa deranjeze tiganii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.