Mai multe ore de mişcare pentru elevi, mai multe probleme pentru şcolile...

Mai multe ore de mişcare pentru elevi, mai multe probleme pentru şcolile din Timiş

0
DISTRIBUIȚI

cornel_petroman_AP

Ministerul Educaţiei a supus spre dezbatere publică un nou plan-cadru pentru învăţământul primar care prevede cel puţin patru ore de mişcare pe săptămână. Cornel Petroman, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, este de părere că măsura este una foarte eficientă, pentru că „s-a constatat că elevii, cât sunt de mici, stau prea mult în casă şi în faţa calculatorului.


Trebuie să găsim o modalitate prin care să remediem aceste defecţiuni de comportament şi să le oferim mai multă mişcare pentru o dezvoltare fizică armonioasă”. Totuşi, nu în toate unităţile de învăţământ din judeţ se vor putea ţine cele patru ore de mişcare pe săptămână, pentru că majoritatea şcolilor mari nu au săli sau terenuri de sport necesare pentru astfel de activităţi.

Cornel Petroman spune că de dotarea şcolilor trebuie să se ocupe consiliile locale pentru că aceste clădiri se află în patrimoniul lor. „Dacă planul cadru va fi finalizat în luna iunie, el poate fi aplicat din septembrie. Tot până în septembrie trebuie pusă la punct baza materială necesară aplicării planului cadru. Cu toate eforturile făcute în special în anul 2007-2008, când s-au dat bani şi pentru sălile de sport, dotarea privitoare la mărirea numărului de ore de mişcare este insuficientă”, a mai afirmat, astăzi, inspectorul şcolar general.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.