Martor: Sergiu Burkaş a recunoscut pe Facebook crima de la Sinersig UPDATE...

Martor: Sergiu Burkaş a recunoscut pe Facebook crima de la Sinersig UPDATE Decizia instanţei

0
DISTRIBUIȚI

burkas mascati

Resemnat – aşa a părut, astăzi, Sergiu Burkaş care a fost dus la Curtea de Apel Timişoara unde s-a judecat recursul împotriva deciziei de arestare a sa pentru omor în dosarul crimei de la Sinersig. Cu toate acestea, a beneficiat de o atenţie specială din partea escortei, în momentul în care a fost audiat trei poliţişti au stat în jurul său fiind  pregătiţi să intervină în orice moment. Burkaş a refuzat să dea declaraţii în faţa instanţei, iar avocatul acestuia a cerut punerea în libertate pe motiv că indiciile din dosar nu sunt suficiente pentru a justifica arestarea clientului său, care beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Procurorul a solicitat respingerea recursului pe motiv că decizia de arestare preventivă este temeinică, iar lăsarea în libertate a bărbatului reprezintă un pericol concret pentru ordinea publică.

În motivaţia Tribunalului Timiş se constată că există mai multe declaraţii esenţiale ale unor martori care-l indică pe Burkaş ca fiind principalul suspect.


„Martorul V a menţionat că l-a cunoscut pe inculpatul B prin intermediul concubinei sale, B L. În cursul lunii ianuarie 2013 inculpatul a locuit pentru câteva zile în apartamentul lor, martorul indicând faptul că la data de 12.01.2013 (ziua dispariţiei victimei) B S a venit acasă cu hainele pline de noroi.   De asemenea, V C a menţionat că inculpatul i-a oferit prietenei sale un telefon marca Nokia 6600 Gold (telefon identic cu cel al victimei), iar pe marginea chiuvetei din bucătărie a observat cuţitul inculpatului, care era proaspăt spălat. Martorul a mai indicat şi faptul că inculpatul i-a arătat că şi-a luat o maşină nouă (BMW-ul victimei), după care B S a menţionat că în ziua respectivă a bătut un băiat şi l-a fugărit pe câmp. Nu în ultimul rând, martorul a învederat şi faptul că la data de 17.01.2013 inculpatul, printr-un mesaj postat pe facebook, a recunoscut împrejurarea că el l-a omorât pe băiatul al cărui corp a fost găsit pe câmp. Aceleaşi aspecte au fost relatate şi de martorul B L, aceasta adăugând şi faptul că l-a văzut pe inculpat, care a recunoscut că la data de 12.01.2013 a avut de reglat nişte conturi cu o persoană ale cărei acte le avea asupra sa, spălând un cuţit care era plin de sânge”, se arată în motivarea instanţei. De asemenea, se motivează arestarea prin faptul că din declaraţiile martorilor reiese că Burkaş ” este foarte violent, el neezitând să folosească violenţa sau cuţitul pentru a se impune.  În acest context, neluarea măsurii arestului preventiv faţă de inculpat nu ar conduce la altceva decât la amplificarea sentimentului de nesiguranţă pentru toţi cei care intră în contact cu această persoană, existând riscul ca astfel de fapte reprobabile să se repete”.

În ultimul său cuvânt, Sergiu Burkaş a spus că lasă decizia la aprecierea instanţei, la ieşirea din sala de judecată declarând că aşteaptă.

UPDATE Curtea de Apel Timişoara a respins recursul, Burkaş rămânând în arest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.