Noul director al Asociației “Timișoara Capitală Culturală Europeană”, despre brandurile orașului

Noul director al Asociației “Timișoara Capitală Culturală Europeană”, despre brandurile orașului

4
DISTRIBUIȚI

timisoara capitala culturala05

Asociaţia „Timişoara Capitală Culturală Europeană” are un nou director executiv, începând din această lună. Este vorba despre Simona Neumann, care este convinsă că oraşul de pe Bega are toate şansele să intre în lupta pentru Timişoara – Capitală Culturală în anul 2021. Până în 2015 însă, când oraşul nostru îşi va depune oficial candidatura, este nevoie de multă muncă. „Acest program este unul ambiţios. Una dintre componentele esenţiale o reprezintă o bună informare a cetăţeanului, cred foarte mult în reuşita acestui program, nu există nicio îndoială în privinţa câştigului de cauză al Timişoarei, dar în următorii doi ani este nevoie de o muncă tehnică foarte concretă”, a spus, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, noul director al Asociaţiei „Timişoara Capitală Culturală Europeană”.

Simona Neumann este născută la Timişoara şi are o diplomă de doctorat în Relaţii Internaţionale, obţinută la Universitatea de Vest.


Timp de trei ani a lucrat la Comisia Europeană, perioadă în care s-a familiarizat cu tehnicile de management cerute de Uniunea Europeană, dar a lucrat şi în Washington ca cercetător. Noul director al Asociaţiei a fost numit în perioada cea mai grea, pentru că până în anul 2015 Timişoara trebuie să îşi depună dosarul de candidatură. Simona Neumann crede că principalele avantaje ale oraşului nostru sunt acelea că „este un oraş deschis, care absoarbe foarte bine diversitatea, arta modernă şi experimentală şi-au găsit locul ori de câte ori a venit cineva cu iniţiative. Percepţia în străinătate este aceea că Timişoara este oraşul Revoluţiei din 1989. Timişoara are teatre în trei limbi, un lucru unicat în Europa”, a mai declarat Simona Neumann.

Prezent și el la conferinţa de presă, Emil Cristescu, membru în consiliul director al Asociaţiei „Timişoara Capitală Culturală Europeană”, a expus câteva detalii în legătură cu strategia de viitor a Asociației. “Vrem ca Timişoara să aibă o bună relaţie cu Bucureştiul şi lucrăm la proiect prin care dorim să invităm diferite personalităţi din România, din diverse domenii”, a spus omul de afaceri. “Sunt convins că Timişoara va avea cu Arad şi Reşiţa o politică de colaborare. Vrem să promovăm ideea că Timişoara este un oraş al evoluţiei şi al revoluţiei, faptul că este un oraş multicultural”, a completat Cristescu.

Foto: Adrian Pîclișan

4 COMENTARII

  1. Ce sunt parintii ei,..cum a ajuns sa studieze in America ,…cu ce ne avantajaza pe noi sa cheltuim atatia bani pentru ca sa ajungem,,,ce?,…Capitala culturala….apropo ..veci pururi capitala culturala

  2. Madam neuman e sotia unui celebru profesor de la facultatea de istorie a uvt. Asta spune tot, zic eu. Doctoratul l-a facut la Cluj cu colegul de camera din studentie al sotului. In acest caz e o increngatura mare de tot de servicii secrete, securisti si altele. Tipa ar fi fost o inginera necunoscuta daca nu s-ar fi maritat cu tataie. Coincidente? cu siguranta

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.