Noul sistem de parcare Timpark aprobat în ciuda opoziţiei „dinozaurilor tehnologici” de...

Noul sistem de parcare Timpark aprobat în ciuda opoziţiei „dinozaurilor tehnologici” de la PDL. Vezi cum va funcţiona sistemul

2
DISTRIBUIȚI
stefan sandu si simion mosiu06
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Scandal mare la votarea regulamentului de funcţionare al noului sistem de parcare din Timişoara – Timpark, astăzi, la şedinţa de plen a consiliului local. După ce consilerii PDL Simion Moşiu şi Sandu Ştefan s-au plâns că nu se cumpără parcometre şi că unii utilizatori de telefonie mobilă nu vor putea accesa sistemul de plată prin sms, edilul-şef Nicolae Robu a spus că lui personal sistemul i se pare cel mai bun pentru că „ce poate fi mai comod decât să stai în maşină chiar dacă plouă sau ninge, să dai un sms sau un bip, că ai plecat, îţi rezolvi problemele pe care le ai şi dacă ai apelat la sistemul sms sau dacă ai folosit sistemul de plată prin bip-uri ai plătit la minut şi ai plecat. De ce să complicăm lucrurile numai ca să facem opoziţie?”. Liberalul Robu le-a amintit pedelisţilor că primarul de Arad, care e coleg cu ei de partid, îi dă dreptate în privinţa parcometrelor.

Pedeliştii nu s-au lăsat. Moşiu a început să tune că banii de parcometre stau în pixul directorului Culiţă Chiş, care achită milioane bune către firma Rosign, iar după asta primăria se plânge că nu are bani.  Problema a fost tranşată cu graţie de consilierul PNL Ciprian Jichici,  care a ţipat la microfon  că  „sistemul pe care îl desfiinţăm este sistemul care scotea zece milioane lei şi cheltuia nouă pe salarii, dând în opt ani un milion la bugetul local.


În al doilea rând, ca specialist în domeniul IT: colegii mei de la PD-L se comportă ca nişte dinozauri tehnologici”.  După ce a oferit o serie de cifre și statistici privind utilizarea telefoanelor mobile, liberalul a explicat că „în 2012 să veniți cu asemenea abureli de ev mediu tehnologic este pur şi simplu uimitor.” Pedeliştii tot nu s-au liniştit. Ștefan a insistat să întrebe cine controlează faptul că omul care a parcat mașina a dat sms sau nu.  Răspunsul a venit prompt, de la preşedintele de şedinţă, pesedistul Radu Ţoancă. Acesta a decretat că „domnul primar controlează totul, asta se ştie”.  După o serie de amendamente propuse de opoziție, dar respinse la vot, proiectul a trecut cu 18 voturi pentru.

Potrivit noului regulament, timișorenii vor parca în trei zone de tarifare, ca referință fiind inelele de trafic. Tarifele vor fi de 1.5 lei pe oră în zona centrală, un leu pe oră în zona mediană şi 0.5 lei pe oră în zona periferică. Primele 15 minute de staţionare sunt gratuite în toate zonele. Vor exista două modalități de plată, una prin abonament, și alta prin telefonie mobilă, cu un voucher cumpărat în prealabil. Ultima presupune ca șoferul să dea un sms la un număr de telefon afișat sau chiar un bip, atunci când iese din mașină. Din acel moment va începe cronometrarea perioadei de timp şi scăderea din suma achitată în avans. În plus, vor fi aplicate și detaliile legate de amendarea ilegaliștilor din proiectul care a trecut de consilieri.

2 COMENTARII

  1. masina de vot usl… no coment
    care e diferenta dintre a cumpara un tichet de parcare razuibil/bifabil si a cumpara un voucher? diferenta este ca in afara de a cumpara voucherul trebuie sa mai dai si sms-uri…

    sper sa nu desfiintati parcarile cu bariere. macar acolo se gasesc locuri libere si nu ai voie sa parchezi pe 2 locuri, cum se intimpla in rest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.