Orza vrea dezbatere pe tema monarhiei odată cu cea despre regionalizare

Orza vrea dezbatere pe tema monarhiei odată cu cea despre regionalizare

1
DISTRIBUIȚI

orza si ciuhandu

În febra discuţiilor despre regionalizare, Adrian Orza, şeful PNŢCD Timişoara, a anunţat astăzi că partidul său va organiza o dezbatere pe tema monarhiei, în perioada următoare.  „Am văzut şi alţii care au vorbit despre asta.


Călin Popescu Tăriceanu spunea, şi cred că e corectă abordarea, românii trebuie să fie întrebaţi de forma de guvernământ.  Ar fi păcat ca poporul să nu beneficieze în prealabil de o mediatizare a fenomenului monarhiei.  Am senzaţia că se va evită din  nou întrebarea despre forma de guvernământ. Cred că republica, ca şi concept, în România nu a venit natural, ci a fost importată pe şenilele tancurilor sovietice”, a detaliat Orza. La eveniment vor lua parte specialişti şi oameni apropiaţi ideii de monarhie.  „După 2000 am ratat multe procese constituţionale. Am ratat, spre exemplu, votul uninominal sper să nu ratăm şi regionalizarea. Ar fi bine  să se lege fenomenul monarhiei constituţionale de cel al regionalizării. Nu văd o evoluţie pozitivă a clasei politice în momentul acesta”, a conchis Orza.

1 COMENTARIU

  1. 1.Monarhia Hohenzoleriana a venit pe cai…naturale in Romania? 2. Unde in lume a venit pe cai ,,naturale” democratia? 3.Ce numiti stimabile ,,cai naturale” ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.