Pacienţii cu boli rare primesc diagnostic exact de la doctori din Timişoara...

Pacienţii cu boli rare primesc diagnostic exact de la doctori din Timişoara şi Szeged

1
DISTRIBUIȚI

IMG_0520

Doctorii din Timişoara sunt mult mai pregătiți în a pune diagnosticul unei boli rare, pe care nu au mai văzut-o niciodată, pentru că, începând de astăzi, Spitalul Clinic Judeţean din Timişoara are un centru de videoconferinţe în care specialiştii timişoreni se pot consulta cu cei din Szeged.


De noul centru va beneficia Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie a UMF Timişoara, în care, pe lângă faptul că pacienţii vor primi o a doua opinie din partea unor specialişti din Ungaria, se vor ţine şi cursuri prin care performanţa medicală va creşte. „Suntem obişnuiţi cu videoconferinţele organizate de premier sau de prefect şi cred că este un lucru pozitiv ca medicii să fie conectaţi prin acest centru de videoconferinţă cu Clinica Medicală din Szeged. În cazurile obişnuite, oricine poate rezolva în 90-95 % din cazuri fără probleme. Pot apărea dificultăţi de a avea diagnosticuri corecte la o boală rară pe care o vezi prima dată şi atunci te vei sfătui cu specialistul din Ungaria”, a declarat Ioan Sporea, şeful Clinicii de Gastroenterologie şi Hepatologie UMF Timişoara.

Centrul pentru videoconferinţe a fost realizat în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, co-finanţat de cele două state participante în program şi are o valoare de aproape 190.000 de euro. Clinica de Gastroenterologie şi Hematologie din Timişoara reprezintă un centru de vârf în elastografia hepatică, fiind unul dintre cele mai dotate centre din Europa în acest domeniu.

 

1 COMENTARIU

  1. Doctorii din Timisoara sunt spagari nesimtiti si fara suflet.Daca nu ai bani de dat ,mori ca un caine!Sa le fie rusine! Sper ca DGA-ul sa-si faca timp si pentru ei,sa-i „consulte”corespunzator. Spor la treaba DGA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.