Pedeliștii îl acuză pe Robu că bagă ONG-urile în faliment, după scumpirea...

Pedeliștii îl acuză pe Robu că bagă ONG-urile în faliment, după scumpirea chiriei pe spațiile primăriei

0
DISTRIBUIȚI

IMG_9448

Edilul şef  Nicolae Robu creşte preţul chiriilor pentru  spaţiile comerciale,  riscând să falimenteze multe firme şi ONG-uri din oraş – aşa sună avertismentul consilierului local al PD-L Timiş, Adelina Tîrziu. „După ce au blamat PD-L pentru că nu a susţinut economia şi nu a creat locuri de muncă, ei nu fac ce am făcut noi. Nu taie din salarii, ci măresc taxele şi impozitele pentru toată lumea şi toţi cetăţenii acestei ţări. Să ne aducem aminte cât au crescut preţurile la gaze şi alimente.


Creşterea chiriilor pentru ONG-uri  pentru cei care au închiriat spaţii, creşterea şomajului, scăderea numărului de locuri de muncă – ne-am pus foarte multe întrebări de ce face aşa ceva. Caută pe toate căile să adune bani la buget. Noi nu suntem de acord cu această mărire făcută pe ultima sută de metri. Azi am intrat în posesia tarifelor pentu spaţiile de închiriat”, a declarat consilierul PD-L.

Tîrziu spune că s-a consultat cu colegii din alte oraşe, precum Arad sau Cluj, şi că tarifele practicate acolo sunt mai mici şi diferenţiate, după starea clădirilor şi a situaţiei financiare a chiriaşilor. „La Arad, în centru, preţul maxim este de 10-12 euro pe metru pătrat”, a spus Tîrziu. Cât despre noile tarife propuse,  pedelista a detaliat că „în Piaţa Doieşti există propunere pentru tarif la birou notarial de 2 euro/mp, iar la  Poliţia din Şagului, 6 euro pe mp. Biblioteca Judeţeană de pe Pavlov, tarif de 6 euro pe mp, Spitalul Judeţean Timiş, un sediu de la Iuliu Maniu, 10 euro pe mp. Pentu ONG-uri  în Cluj Napoca se percep tarife de 0.3- 0.8, iar la noi se propune până la 6 euro pe mp”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.