Peste 650.000 de dolari descoperiți în geanta unui cărăuș, în vama Curtici....

Peste 650.000 de dolari descoperiți în geanta unui cărăuș, în vama Curtici. Vezi care a fost explicația suspectei UPDATE 2 Unde se află banii

2
DISTRIBUIȚI

bani ascunsi(1)

Polițiștii de frontieră din Arad au făcut o descoperire uluitoare astăzi, la vama Curtitici. La un control de rutină, în trenul internațional Budapesta București, a fost depistată o femeie care avea la ea 600.000 de dolari și 45.000 de euro.


„Este o femeie de 43 de ani, din Călărași, după buletin. Ea susține că a primit geanta cu bani de la un chinez, pentru a o transporta de la București la Budapesta. Ea urma să primească 150 de dolari pentru serviciile sale”, a declarat Daniel Iancu, purtător de cuvânt al Poliției de frontieră Arad. Polițiștii au predat-o pe femeie inspectorilor de la Garda Financiară. Aceștia vor ancheta proveniența banilor și vor dispune măsuri de sancționare, dacă acestea se impun.

UPDATE 1 Femeia din Călărași este acum verificată de reprezentanții Gărzii Financiare. “Deocamdată, se fac verificări în acest caz. În funcție de detaliile cazului, suma va fi fie confiscată, fie indisponibilizată (blocată într-un cont până la terminarea anchetei – n.r)”, a declarat Sorin Cirți, purtător de cuvânt al Gărzii Financiare din Arad.

UPDATE 2 În aceste momente, femeia se află la o bancă, ce se află sub contract cu Garda Financiară, unde asistă la numărarea banilor. Informația a fost confirmată de Marius Băltărețu, șef de divizie a Gărzii Financiare Arad. „Banii se numără în vederea încasării lor în lei, iar apoi vor fi depuși la trezorerie. Femeia a încălcat legi contravenționale, printre care așa-numita lege a spălării banilor, și a fost amendată”, a precizat Băltărețu. Acesta a mai spus că instituția la care este angajat a sesizat Poliția și Parchetul, care vor interveni atunci când se vor încheia verificările Gărzii.

2 COMENTARII

  1. Sa fim seriosi , sa duci juma de milion de dolari si sa-ti dea 150 pentru asta , un cetatean care te abordeaza pe un peron , fie ea si Gara de Nord ? Mai degraba cred ca s-a starnit viesparul cu luptele de gherila de la CSM , iar cei care au adunat averi ilicite vor sa le puna la adapost in strainatate !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.