Ponta îi cere lui Vosganian să retragă OUG pentru concedierile în 16...

Ponta îi cere lui Vosganian să retragă OUG pentru concedierile în 16 companii de stat din energie

0
DISTRIBUIȚI

Sesiunea de deschidere a Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane, in Bucuresti

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Economiei să retragă proiectul privind protecţia socială a angajaţilor care urmează să fie disponibilizaţi, conform textului, şi să clarifice acest subiect, precum şi să identifice persoanele care au avansat un asemenea document fără aprobarea Guvernului, potrivit Mediafax.


Într-un comunicat transmis, astăzi, în legătură cu informaţiile privind „un aşa-zis program de disponibilizări în 16 companii de stat din energie”, Guvernul a transmis că documentul nu a fost discutat şi nici aprobat de Executiv, iar singurul proiect susţinut de Guvern este unul referitor la prelungirea unor termene prevăzute în OUG 116 din 2006.

„Proiectul afişat pe site-ul Ministerului Economiei nu a fost prezentat Guvernului şi nu este susţinut de acesta. Primul-ministru i-a cerut ministrului Economiei, Varujan Vosganian, să retragă acest proiect de pe site-ul ministerului şi să clarifice acest subiect, precum şi să identifice persoanele care au avansat un asemenea document fără aprobarea Guvernului”, informează Executivul.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, miercuri, la Guvern, că este autorizat să declare doar că Executivul prelungeşte o serie de termene şi nu va efectua „disponibilizări ample” de personal în companii de stat, dar a precizat că din 1990 nu a existat vreun an fără concedieri și nu vrea să se creadă că anul 2013 “va fi diferit”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.