Pregătiri pentru sărbătoarea plăcerilor, Carnavalul de la Rio

Pregătiri pentru sărbătoarea plăcerilor, Carnavalul de la Rio

0
DISTRIBUIȚI

Rio Carnival - Best Parties Ever

Doar cinci zile îi mai despart pe amatorii de distracție în stare pură de cel mai geandios eveniment de gen al anului – Carnavalul de la Rio. Conform tradiției, Carnvalul începe cu 40 de zile înainte de Paști, într-o sâmbătă, și se încheie cu o zi înainte de începerea postului. Ca o explozie hedonistă, carnavalul este considerat o sărbătoare de adio pentru plăcerile de la care creștinii se vor abține un timp destul de îndelungat. Motivul pentru care acesta are loc în februarie este pentru că este cea mai caldă lună din vara emisferei sudice. Deși Carnavalul care are loc la Rio de Janeiro este cel mai cunoscut din lume, petrecerile se țin lanț peste tot în Brazilia, următoarele în clasament fiind cele din Recife, Olinda și Salvador. Cel mai următit moment al faimoasei petreceri în stradă este defilarea școlilor de samba, prin centrul orașului Rio de Janeiro. Pentru asta, membrii școlilor se pregătesc luni întregi în cartierele lor, în special în favelas, unele dintre cele mai sărace din lume.


Însă, în zilele Carnavalului săracii devin personaje feerice, adulate de turiști veniți din toată lumea să admire spectacolul impresionant.

Anul acesta, Carnavalul începe în 8 februarie și se încheie în 12. Cele mai importante zile sunt Duminica și Lunea Carnavalului. Toate paradele au loc pe așa-numitul Sambodromo, care va găzdui patru defilări distincte. Prima este dedicată Școlilor de Samba din grupul special, adică cele care organizează cele mai bune și mai somptuoase parade. A doua paradă este cea a Campionilor. Doar șase școli de samba, cele mai bune dintre cele mai bune, defilează în cadrul acestui eveniment, însoțite de focuri de artificii. A treia paradă este susținută de școlile de samba din Grupul de Acces, adică 19 școli din care se va alege un campion ce va ajunge în grupul special. Ultima defilare este dedicată școlilor de samba de copii.

Un alt ingredient al evenimentului îl reprezintă faimoasele sale baluri, organizate tot la Rio de Janeiro. Un bilet de intrare la unul dintre acestea poate ajunge și la 150 de dolari. Unul dintre cele mai luxoase baluri este cel de la Palatul Copacabana, însă nici cele de la Rio Scala nu sunt mai prejos. Baluri mascate și nu numai au loc însă în tot orașul, pe tot parcursul evenimentului. În timpul Carnavalului însă, în Rio, nu trebuie să cauți distracția în vreo sală de bal sau într-un club. Orașul nu doarne deloc în aceste zile, iar petrecerile în stradă nu se opresc decât în ultima zi.

Foto: luketaylorevents.blogspot.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.