Primăria, executată silit pentru datorii de 2,1 milioane lei la Liceul de...

Primăria, executată silit pentru datorii de 2,1 milioane lei la Liceul de Arte. Vezi mecanismul care a favorizat şmenul financiar

1
DISTRIBUIȚI

liceu-arte-fatada

Primăria Timişoara va fi executată silit pentru neplata chiriei către proprietarii spaţiului în care funcţionează Liceul de Arte Plastice, în intervalul 1 ianuarie 2010 – 31 aprilie 2012,  a anunţat, astăzi, primarul Nicolae Robu.  Edilul şef a explicat că fosta administraţie a avertizat conducerea liceului că dacă refuză să se mute nu va mai achita costurile aferente cu întreţinerea şi chiria, dar că șefii unității de învățământ şi-au asumat răspunderea şi a decis să rămână în acel spaţiu. Datoria se ridică la 2,1 milioane de lei noi. Singurul motiv pentru care executarea nu a avut loc a fost că actul, primit săptămâna trecută de edili, nu a fost întocmit corect. Acțiunea va avea însă loc. „Ca urmare a neplăţii facturilor, proprietarul clădirii a decis să acţioneze în instanţă ca Primăria Municipiului Timişoara ca tutelar al şcolii să plătească chiria pentru toată perioada în care Liceul de Arte Plastice a funcţionat în acea clădire. Ne-am trezit săptămâna trecută cu o tentativă de execuţie silită a primăriei cu o sumă de aproximativ 2,1 milioane de lei noi, adică 21 miliarde de lei vechi, tentativă care până la urmă a eşuat datorită unei erori prezente în hotărârea de execuţie silită, care invoca fostul Cod Fiscal.


Eu consider anormal ca instituţia primăriei să aibă de plătit o asemenea sumă cu care am avea atâtea lucruri bune de făcut pentru că anumite persoane pur şi simplu şi-au făcut de cap.  Cred că cei care sunt vinovaţi la nivel individual trebuie să plătească până la urmă această sumă. Nu pot să nu mă mir şi de faptul că administraţia precedentă nu a avut forţa să rezolve problema, recurgând la toate pârghiile pe care le avea în mână. În ceea ce mă priveşte, eu declar solemn că liceul va fi mutat din acea clădire şi dacă cei nemulţumiţi de o astfel de mişcare vor protesta zi de zi în orice manieră”, a detaliat edilul şef . PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că peste noapte, fără nici o aprobare de la primărie, chiria a explodat, în decembrie 2008, de la 2256,3 lei la 31.600 euro pe lună după ce directorul liceului a semnat un act adițional cu cei de la Fundația Caritatea.

Cel care se va ocupa de găsirea unui spaţiu pentru Liceul de Arte este şeful Direcţiei Instituţii Şcolare, Sportive şi Medicale, Mihai Costa. Cât despre banii pe care primăria îi va achita, edilul şef spune că suma va fi recuperată de la persoanele fizice care sunt responsabile, cel mai probabil conducerea şcolii. Robu nu s-a pripit să anunţe pe cine şi cum va acuza, precizând că va cere serviciului Juridic să facă o verificare.

Foto: opiniatimisoara.ro

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.