Primarul Timişoarei coordonat politic, pe linie administrativă, de edilul din Caransebeş în...

Primarul Timişoarei coordonat politic, pe linie administrativă, de edilul din Caransebeş în partidul care „nu este principal, dar nici secundar” GALERIE FOTO UPDATE 2 Ce spune Robu despre noua sa funcție

3
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-217486849">
robu antonescu
Șeful PNL a dat mâna, oficial, cu Nicolae Robu. FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

După cel extraordinar de ieri, congresul ordinar al PNL de astăzi a început sub semnul aşteptării. Al aşteptării ca lucrurile să se desfăşoare după scenariul cunoscut deja. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a mobilizat activul, spunându-le celor din sală, în contextul USL,  că „nu suntem partid principal, dar nici secundar” şi chemându-i să ducă la îndeplinire obiectivele liberale pentru următorii trei ani. Primele ore au fost unele de relaxare, delegaţiile fiind mai preocupate decât de discursurile politice de a-şi face poze de grup şi de a-şi mai negocia problemele cu colegii din structurile guvernamentale. Aşa s-a întâmplat când a vorbit europarlamentarul Cristian Buşoi, care nu a fost urmărit de colegii săi din Timiş ieşiţi în frunte cu Nicolae Robu să imortalizeze participarea la congresul cu final cunoscut.

După ce şi-a prezentat singura moţiune intrată în competiţia electorală internă „PNL, partidul dreptei româneşti”, Crin Antonescu şi-a prezentat echipa. Aşa cum PRESSALERT.ro a anunţat de ieri, primarul Caransebeşului, Marcel Vela, a fost propus vicepreşedinte executiv al PNL pe probleme de administraţie locală, acesta înclinându-se adânc în faţa lui Antonescu atunci când a ajuns pe scenă. CÂnd a ajuns la vicepreşedinţi, preşedintele PNL a ţinut să precizeze că „nu sunt nici mai mari, nici mai mici decât cei executivi”, fiind „personalităţi importante ale partidului care au o misiune importantă în administraţia publică”. Cel mai lăudat vicepreşedinte a fost preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin, Sorin Frunzăverde, declarat de Antonescu „una dintre cei mai importanţi oameni politici ai României din ultimii 20 de ani”. Când a ajuns la şeful CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, şeful PNL s-a mulţumit să-l amintească. Primarul Nicolae Robu a fost prezentat de liderul liberalilor ca fiind cel care „a realizat în 2012 una dintre aspiraţiile noastre de 20 de ani – de a avea primar liberal la Timişoara. Şi-l vom avea pentru multe mandate de acum încolo”. Cu toate acestea, unii dintre delegaţii din Timiş au glumit pe seama funcţiei primite de Vela, care-l va coordona politic pe linie administrativă pe Robu, că „l-au ales pentru că este distanţa mai mică de Bucureşti”. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli ce se mai întâmplă la congresul PNL.

UPDATE 1 Crin Antonescu a fost reales, în funcţia de preşedinte al PNL, delegaţii la Congresul partidului exprimând în favoarea moţiunii şi echipei propuse de acesta 1434 de voturi „pentru” şi 44 „împotrivă”, 50 de voturi fiind nule, potrivit Mediafax. Lista propusă de Antonescu cuprinde 15 vicepreşedinţi cu atribuţii executive şi alţi 16 vicepreşedinţi aleşi în congres, alături de prim-vicepreşedintele PNL şi secretarul general.

UPDATE 2 Nicolae Robu a obținut funcția de vicepreședinte al PNL. „Deși nu am avut printre obiectivele mele obținerea de funcții de conducere în PNL la nivel național și nu am întreprins nimic pentru a le obține, am acceptat funcția de vicepreședinte în echipa președintelui Crin Antonescu, simțindu-mă onorat de propunere și de companie și având încrederea că pot să-mi aduc aportul la creșterea în continuare a PNL, la câștigarea de către PNL a alegerilor europarlamentare și, împreună cu partenerii noștri, a alegerilor prezidențiale din 2014, evident: cu Crin Antonescu președinte, întru mai binele României și al cetățenilor ei și, implicit, întru mai binele Timișoarei și al timișorenilor”, a declarat Robu.

FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

3 COMENTARII

  1. Cata LINGUSEALA si pupincurism bolsevic si la Robu’ asta !!!Cum sa alegi ma’ un descreierat ca CACARAU’ asta in functia de presedinte de tara,ha ??!!?? PeNaLii si-au sapat groapa cu imbecilul asta somnoros !

  2. ce mare realizare, ca atit antonescu cit si robu au fost alesi fara contracandidati, a fost antonescu singur si o lista de vicepresedinti. cei mai batrini isi aduc aminte de congresele pcr, in teritoriu se semnau adeziuni pt realegerea geniului, se mergea la congres si se vota 100% cu conducatorul.

  3. Robu-Vela-Chitoiu-Kakarau! Ce nu-i bine? Era misto daca le dadeati si muianele ca era mai usor de inteles. Bravo Dragos, ti-ai pastrat simtul umorului. Aproape subtil…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.