Procurorii DIICOT au reținut 12 suspecți, după ce au descoperit șapte laboratoare...

Procurorii DIICOT au reținut 12 suspecți, după ce au descoperit șapte laboratoare de producere a cannabis-ului

0
DISTRIBUIȚI

drugs_cannbis_hipo

Şapte laboratoare de producere a cannabis-ului, culturi in-door, 30 kilograme de cannabis şi zeci de comprimate de ecstasy au fost găsite de poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii DIICOT, informează Mediafax. Drogurile obţinute erau distribuite pe raza Capitalei, în special în cluburi şi în zone de agrement, în acest caz fiind reţinuţi de DIICOT, pentru 24 de ore, 12 suspecţi.


„În urma efectuării a trei operaţiuni de prindere în flagrant delict şi a opt percheziţii domiciliare, de către poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), 12 membri ai unei grupări infracţionale de trafic de droguri de risc şi mare risc au fost reţinuţi”, se arată într-un comunicat emis astăzi de Poliţia Română, citat de Mediafax.

Marţi şi miercuri, poliţiştii antidrog au efectuat trei acţiuni de prindere în flagrant şi opt percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, pe raza sectoarelor 2 şi 4. Astfel, au fost descoperite şi ridicate pentru cercetări, şapte culturi in-door (compuse din peste 500 de plante), ce aveau sisteme complete de întreţinere, preparare şi porţionare a drogurilor (instalaţii de iluminat, de filtrare a aerului, de umidificare, irigare, de reflectare a luminii, de ermetizare, de încălzire, termometre, cântare, mărunţitoare), aproximativ 30 de kilograme de cannabis (muguri, masă vegetală uscată şi verde), o cultură de ciuperci halucinogene (droguri de mare risc), 49 de comprimate de ecstasy, aproximativ cinci grame de amestec de cocaină şi heroină, sumele de 7.300 de lei şi 220 de dolari, despre care se deţin date că provin din traficul de droguri.

Suspecţii vor fi prezentaţi astăzi în faţa unui judecător al Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă. La acţiuni au participat, alături de poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi echipe de intervenţie DGPMB-SAS şi criminalişti de la DGPMB.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.