Protest ca femeile violate să nu fie obligate să negocieze cu agresorii...

Protest ca femeile violate să nu fie obligate să negocieze cu agresorii GALERIE FOTO

6
DISTRIBUIȚI

viol03_crop

Cei care trecut în această seară prin Piața Operei au fost surprinși de tinerele care păreau pline de vânătăi, de parcă tocmai ar fi scăpat dintr-o bătaie zdravănă. Acesta a fost modul prin care reprezentanții asociației Feminis(T)m au ales să protesteze împotriva inlcuderii violului în Legea Medierii. Amalia este una dintre tinerele care s-au alăturat protestului. „Am vrut să atrag atenţia lumii asupra rezultatelor la care poate duce un viol în viaţa unei femei şi cât poate fi ea de traumatizată fizic şi psihic”, ne-a spus Amalia Todorov, care a ales să iasă în stradă alături de alţi 20 de timişoreni, nemulţumiţi că femeile abuzate sexual vor fi obligate din 15 februarie să discute cu violatorii înainte de a ajunge în faţa judecătorului. „Victimele sunt reduse la tăcere”, „Stop violului”, „Violul nu e negociabil” sau „Pedepseşte agresorul, nu victima! Violul e o traumă, nu o afacere”, așa sunau pancartele manifestanţilor din Timişoara.


Ordonanţa de Urgenţă care prevede modificarea Legii Medierii va intra în vigoare pe 15 februarie, victimele care vor refuza să participe la şedinţele de mediere cu agresorii vor fi amendate cu 1.000 de lei.

Foto: Adrian Pîclișan

 

6 COMENTARII

  1. Este bine ca cineva incearca sa aduca lucrurile in adevarata lumina! Ce credeti ca este mai greu: Un proces drept, sau o mediere, unde trebuie sa stai fata in fata cu violatorul? Eu cred ca judecata dreapta, este singura in masura, sa ajute victima. Vedeti cazul Strauss; nimeni nu a mediat, nu a discutat cu el, ci a fost dus direct in inchisoare. Probabil cel care a propus aceasta lege, este si el sau „ea”, vreun violator.

  2. sa fie egale in drepturi cu barbatii,nimic de zis!!!!..dar vedeti ca ati inceput sa exagerati,ca si poponarii care fac demonstrati peste demonstrati ca sa-i acceptam desi nimeni nu are nimic cu ei!!!….STOP demonstratilor FARA ROST!!!

  3. N-as fi crezut ca poate exista atata prostie la nivel inalt in Romania!
    Te pocneste un barbat si te obliga sa intretii relatii sexuale cu el – si dupa aceea stati fata in fata??? De ce – ca sa zici ca te-ai razgandit si ti-a placut, de fapt?
    Asta are rost numai daca violatorul accepta pretentiile civile ale victimei – despagubiri in valoare de 50 000 – 100 000 euro, ca sa scape de puscarie!

  4. e la fel pt ca chestia asta cu bani dati victimei violului a fost din anul 1966……deabia acum ati bagat de seama ca exista in lege?..pina acum nu v-a deranjat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.