Record de turiști la Straja, la concursul de schi alpin “Cupa Comexim”...

Record de turiști la Straja, la concursul de schi alpin “Cupa Comexim” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

DSCN8313

Un concurs de schi alpin “Cupa Comexim” a adus în staţiunea montană Straja din Valea Jiului, un număr recors de turişti aproximativ 5.000, spun organizatorii. “Peste 350 de persoane participă la concurs. Avem copii de trei ani şi vârstnici de până la 82 de ani. Se concurează pe 10 categorii de vârstă, bărbaţi şi femei. Probabil, premiile în valoare de 20.000 de lei au atras mulţi turişti în zonă”, a explicat organizatorul concursului Emil Părău.

Cea mai tânără participantă este Sandra Domocoş din Timişoara, care încă nu a împlinit trei ani. Fetița schiază de un an şi jumătate, iar cel care a învăţat-o este tatăl ei, professor de educaţie fizică şi sport la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Timişoara. “Imi place să schiez şi vreau să câştig”, le-a spus Sandra Domocoş membrilor juriului care au cronometrat-o. Cel mai vârstnic dintre participanţi este Petru Ambruş, care schiază de o viaţă. “S-au împlinit 62 de ani de când mi-am pus schiurile în picioare. Astăzi nu m-am descurcat prea bine, dar aştept concursul “Cupa Veteranilor” pe care sper să-l câştig. La concurs am venit cu nepoţica mea de 9 ani, Ioana, care a căzut în timpul probei din păcate şi acum e foarte supărată”, a spus Petru Ambruş.

Organizatorii au pregătit diplome, cupe şi pachete cu dulciuri pentru toţi concurenţii sub 14 ani, iar cei care s-au clasat pe primele trei locuri la fiecare categorie au primit premii în bani: 300 de lei premiul l, 200 premiul al ll-lea, şi 100 premiul al lll-lea.


Concursul a adus în staţiune aproximativ 5.000 de turişti. Unii dingtre ei au căzut pe pârtie şi au avut nevoie de intervenţia salvamontiştilor. Cel mai grav a fost rănită o fată de 10 ani, din Vulcan, care a suferit o accidentare la piciorul stâng, în timpul concursului, şi a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă din Petroşani.  „Am avut parte de suficiente accidentări sâmbătă, atât în timpul concursului, cât şi pe celelalte pârtii. În staţiune sunt aproximativ 5.000 de turişti şi când e aglomerat, se mai întâmplă accidente. Ne bucurăm că nimeni nu a fost rănit grav. O fetiţă de 10 ani a suferit o accidentare mai serioasă la piciorul stâng şi am trimis-o cu ambulanţa la spital pentru investigaţii”, a declarat şeful Salvamont Lupeni, George Resiga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.