Robu vrea lege prin care sondajele sale pe Facebook să aibă valoare...

Robu vrea lege prin care sondajele sale pe Facebook să aibă valoare de dezbatere publică. Ce spun parlamentarii PNL despre tema şefului

3
DISTRIBUIȚI
robu01
Primarul Timişoarei continuă să-şi irosească energiile cu false probleme

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, le-a dat o nouă temă de casă oamenilor din ograda sa. ” Am decis să le cer parlamentarilor PNL Timiş să vină cu o propunere de amendare a legii care să includă şi dezbaterea din mediul virtual” a anunţat primarul. Ideea i-a venit după ce a explicat că a strâns nu mai puţin de 50.000 de cititori la o postare de pe Facebook-ul său cu rol de sondaj. „Cred că am bătut toate recordurile. Recordul meu a fost de 28.000 de cititori. 1.500 au răspuns efectiv la chestionar, ce dezbatere publică am putea face cu 1.500 de cetăţeni? În varianta clasică, cea mai apreciată decizie a fost decizia de reabilitarea a clădirilor din Piaţa Victoriei. Pe locul doi a fost decizia de lansa concursul de soluţii pentru un nou stadion.


Aş vrea să nuanţez problema locaţiei. Ar fi excelent dacă s-ar putea construi noul stadion în zona în care sunt terenurile de antrenament, acel teren care a fost concesionat pentru a fi teren de sport astfel încât să putem păsta actualul stadion (n.r. Dan Păltinişanu) ca să adune diferite evenimente. Dacă specialiştii vor ajunge la concluzia că e mai bine să se demoleze Dan Păltinişanu şi să se ridce stadionul pe acel loc aşa se va face. Nu a fost nicio reacţie a cititorilor privind noua locaţie” a explicat Robu.

Postarea la care face referire primarul are, pe Facebook, 32 like-uri şi 38 comment-uri, cel puţin doar asta pot vedea utilizatorii. Datele oferite de primar, cifrele şi statisicile sunt disponibile doar celor care au pagină de tip Public Figure a lămurit Robu. Legat de iniţiativa şefului, parlamentarii de Timiş nu cunoasc detalii. Senatorul Ben-Oni Ardelean a declarat pentru PRESSALERT.ro că „nu am auzit asta. Nu ştiu de aşa ceva”. Colegul său Petru Ehegartner a detaliat şi el că „nu ne-a cerut aşa ceva. A fost o discuţie cum că ar fi utilă în actuala legislaţie o astfel de prevedere şi că nu vede de ce nu ar fi completată legea şi cu acest tip de consultări, pentru că o dezbatere pe internet permite un acces mai mare al cetăţenilor, spre deosebire de una tradiţională la care pot participa mai puţini oameni, dar nu ne-a cerut o lege sau ceva concret”.

3 COMENTARII

  1. Cred ca cineva chiar si-a pierdut uzual ratiunii… Eu nu am Facebook si nici nu vreau sa-mi fac…si nici un alt fel de cont pe vreun site de socializare. In schimb am dreptul sa am opinii si pareri. Domnul primar are o fixatie cu facebook si ar face bine sa-si revina din somn.

  2. Corect, avem dreptul la opinie, IN SALA DE CONSILIU, cand ne putemvedea fata in fata, alesi si alegatori din Timisoara, nu x-ulescu de pe Facebook din orasul y. Fostul Consiliu Local nu a aprobat un proiect de reabilitare a cladirilor din centrul orasul, in valoare de 10 milioane de euro, din bani europeni. Actualul consiliu de ce nu aproba un asemenea proiect ? Domnului primar ii este frica de dezbaterile publice? Inainte de a darama ceva (stadionul existent) nu ar fi mai bine sa examinam din punct de vedere economic problema? In Timisoara s-au terminat de reabilitat toate spitalele, s-au asfaltat caile pietonale (care arata mai rau decat carosabilul), s-au schimbat tramvaiele, s-au cumparat detergenti si aparatura de spalare a mijloacelor de transport in comun , s-au angajat oameni de serviciu care sa spele mijloacele de transport in comun ???? Domnul primar Robu cred ca ar trebui sa se odihneasca putin sau sa-si ia alti consilieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.