Salsa Addicted Festival Timișoara, cea mai mare manifestare de gen din România,...

Salsa Addicted Festival Timișoara, cea mai mare manifestare de gen din România, ajunge la a șasea ediție

0
DISTRIBUIȚI

salsa 328

Cel mai mare congres internaţional de salsa din România – Salsa Addicted Festival (SAF) – va avea loc, în acest an, în perioada 1 – 4 martie la Timişoara. Ediţia de anul trecut a evenimentului cunoscut în întreaga lume drept SAF a avut parte de 120 de invitaţi instructori şi performeri din 24 de ţări, iar la eveniment au participat 650 de persoane de pe tot globul. De-a lungul anilor, la manifestarea din oraşul nostru au participat nume cunoscute în lumea salsa, cum ar fi Santo Rico Dance Company (SUA),  Juan Matos & Amneris Martinez (SUA), Terry & Cecile (Franţa), Leon Rose (Marea Britanie), Ramark Dance Company (Franţa) sau Marco Feriggno & Ansima Ballet Production (Italia). „Prima ediţie a festivalului a fost organizată într-o noapte şi cu doar o lună înainte de data efectivă a desfăşurării evenimentului.


În 2008, în România, nu prea erau evenimente de salsa. Le puteai număra pe degetele de la o mână. Era nevoie de astfel de evenimente, astfel că ne-am bazat pe o necesitate existentă. Evenimentul nu are sponsori, cu toate că am aplicat cu proiectul, fără succes, la destule companii potenţial interesate, astfel că resursele financiare vin din vânzarea de pass-uri către participanţi, fonduri care sunt apoi direcţionate către cumpărarea de bilete de avion şi contractarea instructorilor, rezervarea de hoteluri, contractarea echipelor tehnice“, ne-a declarat Dan Ceplinschi, din partea organizatorilor.

Pentru acest an, evenimentul va avea 135 de instructori şi performeri de top din întreaga lume, dar şi din România. Noutăţile din acest an sunt Adolfo Indacochea & Tania Cannarsa pentru salsa, respectiv Morenasso & Anais Millon şi Tony Pirata pentru kizomba. „Noutatea de anul acesta este o sală de curs dedicată kizomba, un dans din Angola ce cucereşte rapid scena de dans europeană. Salsa Addicted Festival a funcţionat ca un link între scena românească şi cea internaţională. Eu am avut în vedere ca în fiecare an să negociez participarea românilor în diferite evenimente din Europa, cel mai titrat fiind Berlin Salsa Congress, unde în fiecare an trimitem câte o trupă direct pe scenă“, a mai spus Dan Ceplinschi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.