Scandal la dezbaterea bugetului în Parlament. De ce a părăsit PDL plenul

Scandal la dezbaterea bugetului în Parlament. De ce a părăsit PDL plenul

0
DISTRIBUIȚI

vot cu ceas de aur

Parlamentarii PDL au părăsit, astăzi, şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care se dezbate bugetul de stat, acuzând faptul că amendamentele opoziţiei au dispărut din raportul comisiilor de buget-finanţe, potrivit Mediafax. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat pe hol că protestul democrat-liberalilor a fost determinat de faptul că Dan-Radu Rușanu, preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, „cu de la sine putere” a scos de pe lista de dezbatere amendamentele care aveau ca principală ţintă alocarea de fonduri pentru bugetul SGG. Blaga a spus că, dacă aceste amendamente nu vor fi reintroduse în dezbatere, PDL nu revine în sală nici măcar la votul final. „Dar o să vedeţi că le va reintroduce”, le-a mai spus Blaga jurnaliştilor.

Anterior, în plen, parlamentarii PDL Gheorghe Ialomițeanu, Cezar Preda şi Gheorghe Tinel au acuzat puterea că vrea să elimine dreptul opoziţiei de a susţine amendamentele la buget.


Gheorghe Tinel a spus că este o situaţie „extrem de neplăcută” că mai multe amendamente depuse la comisiile de buget au „dispărut” din raport, iar opoziţia nu mai are ce să dezbată. Preşedintele Comisiei de buget din Camera Deputaţilor, Dan Radu Ruşanu, a spus că amendamentele care nu au fost susţinute în comisiile de buget nu au mai fost trecute în raport pentru a fi suspuse dezbaterii plenului.

Gheorghe Ialomiţianu şi Cezar Preda au arătat că acest lucru este „un abuz” din partea lui Ruşanu, iar preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, i-a tăiat microfonul lui Cezar Preda, spunându-i că acesta are o problemă cu Ruşanu şi nu este vorba de procedură. Liderul deputaţilor PDL, Mihai Stănișoară, a cerut o pauză de consultări, iar după pauză Zgonea a anunţat că staff-ul tehnic va pune la dispoziţia plenului toate amendamentele, iar, în acest timp, dezbaterea poate continua. Stănişoară a protestat că şedinţa de plen nu este întreruptă pentru ca staff-ul să poată face acest lucru şi a anunţat că parlamentarii PDL părăsesc sala de şedinţe. „Este dreptul dumneavoastră politic, nu mă pot supăra”, a replicat Zgonea. Senatorii şi deputaţii s-au întrunit, azi dimineaţă, în plen, pentru a continua dezbaterile începute marţi la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.