Ce schimbă Airbus după problemele de la Boeing

Ce schimbă Airbus după problemele de la Boeing

0
DISTRIBUIȚI

airbus

Airbus a decis să echipeze noile aeronave A350 cu baterii standard, în loc de cele cu litiu-ion, după ce toate avioanele Boeing 787 au fost reţinute la sol, la nivel mondial, din cauza mai multor incidente provocate de probleme ale bateriilor, informează Mediafax.


Decizia are rolul să protejeze programul de construcţie a avioanelor A350 şi să evite eventualele întârzieri în procesul de certificare, a anunţat constructorul european de avioane, relatează Bloomberg, citat de Mediafax.

Primul zbor test al unui A350 este programat la jumătatea acestui an, aeronavele urmând să intre în exploatare în a doua parte a lui 2014. Airbus intenţionează să continue testele bateriilor litiu-ion, dar consideră că cele cu cadmiu şi-au dovedit siguranţa. Constructorul de avioane a ţinut să precizeze că arhitectura bateriilor pentru A350 diferă de cea a bateriilor pentru Dreamliner 787, dar nu a dorit să îşi asume riscul de a continua cu o nouă tehnologie, în timp ce experţii nu au reuşit să identifice originea defecţiunilor apărute la bordul 787. Boeing intenţionează să folosească în continuare baterii litiu-ion şi a precizat că nu a aflat nimic în timpul investigaţiilor care să justifice o altă decizie. Ambii producători de avioane au dorit să folosească baterii litiu-ion întrucât sunt mai uşoare şi ocupă jumătate din spaţiul necesar pentru bateriile cu cadmiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.