Scurgeri radioactive din rezervoare de deşeuri nucleare în SUA

Scurgeri radioactive din rezervoare de deşeuri nucleare în SUA

0
DISTRIBUIȚI

radioactive_waste_by_crazyhorse42

Scurgeri au fost detectate la cel puţin şase rezervoare subterane de stocare de deşeuri nucleare în statul Washington, ale cărui autorităţi au solicitat statului federal ajutor suplimentar în vederea curăţirii locului, informează Mediafax.


Guvernatorul acestui stat din nord-vestul Statelor Unite Jay Inslee a declarat că amploarea scurgerilor la instalaţia de depozitare de la Hanford, utilizată în trecut pentru producerea de bombe atomice americane, este „îngrijorătoare”.

Instalaţia nucleară de la Hanford este situată la aproximativ 300 de kilometri sud-est de Seattle. Iniţial ea a fost utilizată pentru producerea de plutoniu utilizat la fabricarea celor două bombe nucleare lansate asupra Japoniei în 1945, care au pus capăt celui de al Doilea Război Mondial. Departamentul Energiei (DoE) a confirmat, la rândul său, informația. „Nu există riscuri imediate la adresa sănătţii publice. Departamentul cooperează cu statul Washington şi alţi parteneri în vederea soluţionării problemelor legate de aceste cuve”, a declarat Lindsey Geisler, o purtătoare de cuvânt a departamentului, fără să precizeze natura exactă a substanţelor care se scurg din cuve.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.