Șeful de la Mediu din primărie, devotat “stăpânului” său. Vezi ce a...

Șeful de la Mediu din primărie, devotat “stăpânului” său. Vezi ce a făcut la adăpostul de câini GALERIE FOTO

6
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-929948734">

daniflor17

Angajații Primăriei Timișoara au învățat repede să nu iasă din cuvântul șefului. Acest lucru s-a confirmat încă odată, astăzi, în timpul unei vizite la adăpostul de câini al societății Danyflor, solicitată de Asociația Pet Hope, care acuza că patrupedele sunt ținute în condiții proaste. Prezent la faţa locului ca reprezentant al Primăriei Timişoara, şeful direcţiei de Mediu, Adrian Bere, a refuzat să dea explicații în legătură cu evenimentul. Întrebat de PRESSALERT.ro dacă jurnaliştii trebuie să aştepte întoarcerea primarului Nicolae Robu de la Iaşi pentru a obţine detalii legate de acţiune şi o părere a primărei cu privire la situaţia de la adăpost, Bere a declarat că „toate informaţiile pe care le doriţi le veţi primi la conferinţa de presă. Nu am spus de unde trebuie să se întoarcă domnul primar, v-am spus că informaţiile le primiţi în fiecare zi”.

Reprezentanții adăpostului au spus, pe de altă parte, că modul în care sunt ținuți maidanezii în adăpost corespunde “normelor”.  “Eu comentez condiţiile ca fiind bune pentru câinii comunitari pe care îi adunăm de pe stradă. Sunt condiţii care respectă normele europene. Orice cetăţean poate să intre să vadă condiţiile între orele 12 şi 16. Nu putem îmbunătăţii condiţiile de la o zi la alta”, a spus Ionel Pușcaș, șeful Danyflor. Reprezentanţii asociaţiei Pet Hope ar dori ca pe viitor doar câinii agresivi şi de talie mare să mai fie ţinuţi în adăposturi, explicând că astfel s-ar îmbunătăţi şi condiţiile pentru animele care sunt duse la adăpost. Nu mai puţin de 250 de câini sunt adăpostiţi momentan la Danyflor. Annual, municipalitatea plătește un milion de lei societății Danyflor, pentru servicii de sterilizare și îngrijire a câinilor pe care îi adună de pe străzile Timișoarei.

Foto: Adrian Pîclișan

6 COMENTARII

  1. Ma bucur ca strang totusi cainii de pe strazi. I-au strans si din zona unde locuiesc, ceea ce ma bucura tare – pentru ca aparusera doua haite de caini agresivi de care nu te puteai feri decat cu batul …
    Daca numai caini mari vor fi tinuti in adaposturi, ceilalti unde vor fi tinuti? In tarcuri spatioase?…
    Exista oameni care locuiesc in incaperi de 6 – 8 mp si sunt organizatii care isi fac probleme ca patrupede de pripas sunt tinute in spatii mici?…

  2. Astia de la Primarie parca sunt o secta. Guru Robu e tata lor. Nimeni nu-i iese din cuvant. Dar pe asta chiar BERE il cheama? Ce nume predestinat betiilor cu banii publici.

  3. Exista oameni care traiesc in incaperi de 6-8 mp pentru ca sunt lenesi, infractori sau prosti. Si da, exista organizatii isi fac probleme pentru patrupedele de pripas deoarece exista legi in acest sens care trebuie respectate, de unde si vorba: „unde-i lege, nu-i tocmeala”. Iar cei care care iubesc cainii fara stapan, pe langa faptul ca apara respectivii caini, din cand in cand, in masura timpului disponibil, stau si rad de incultii care posteaza ineptii pe net. Daca lipsa de educatie, de bun simt si de civism ar fi colorate, am vedea zilnic curcubee pe strazi.

  4. Te crezi desteapta? Ar trebui sa-ti fie putina mila si de ce-i care locuiesc pe 6-8 metri patrati! Dar nu te duce mintea si vii cu legile, care oricum nu se respecta! Probabil esti o cucoana, care are un sot bogat( nu se stie cum) si se plimba cu catelul in brate. Sa iubesti animalele este una, iar sa nu poti umbla pe strazi de frica ciinilor este alta. Sint batrini, copii, care nu se pot apara de aceste haite. Asa ca taci, ca habar nu ai ce vorbesti. Unde mai vezi in tarile civilizate, oameni devorati de ciini infometati, daca tot esti asa cultivata si ai asa mult bun-simt?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.