SFĂTUITORII DIN UMBRĂ. Asistenta care greblează problemele şefului

SFĂTUITORII DIN UMBRĂ. Asistenta care greblează problemele şefului

9
DISTRIBUIȚI

Sanda Grebla

Proaspătă absolventă a Universităţii de Vest – specializarea Administraţie Publică, Sanda Greblă a intrat în graţiile lui Nicolae Robu pe când acesta era senator de Timiş, fiind numită consilier la cabinetul senatorial al acestuia. Ajuns primar, Robu a angajat-o pe Sanda Greblă pe un post de consilier, dându-i atribuţii de asistentă personală a sa, respectiv să se ocupe de agenda edilului şef, de întâlniri, să consemneze discuţiile acestuia, să întocmească minutele de discuţii şi să îndeplinească toate activităţile de secretariat. Primarul o apreciază pe asistenta sa pentru că a fost o „studentă eminentă, care a terminat facultatea cu o medie generală foarte bună, a luat media 9,50 la licenţă” dar, cu siguranţă, şi pentru că era membru în clubul studenţesc liberal iar apoi în TNL.


Sanda Greblă a fost şi jurnalist la postul de televiziune al Universităţii Politehnica, condusă de Robu până să ajungă primar, de unde a câştigat anul trecut 6.000 lei iar ultimele luni ale anului 2012, de când îndeplineşte funcţia de consilier al primarului, i-au adus un venit de 5.193 lei.

Pentru că are multă încredere în asistenta sa, atunci când în biroul judeţean PNL  s-au discutat propunerile pentru consiliile de administraţie ale societăţilor şi regiilor în care consiliul local este acţionar unic iar Sanda Greblă şi-a manifestat dorinţa de a face parte din consiliul de administraţie al RETIM, Nicolae Robu a fost de acord, susţinând că atunci când au fost stabilite criteriile de nominalizare în consilii nu s-au luat în calcul doar studiile de specialitate ci şi cele superioare din domeniul economic, juridic sau administrativ.

Rugată să răspundă câtorva întrebări, Sanda Greblă a replicat: „Vă supăraţi dacă nu vă răspund?”, adăugând apoi: „Trebuie să-i cer voie primarului”. Primarul nu i-a dat voie. PRESSALERT.ro ar fi dorit să afle ce o recomandă pe  Sanda Greblă să fie asistenta personală a unui primar care conduce un oraş ca Timişoara, de ce a dorit să facă parte din consiliul de administraţie al Retim, care sunt cele mai acute probleme legate serviciile de salubrizare ale oraşului şi ce măsuri se impun pentru eficientizarea acestora.

9 COMENTARII

  1. Daca Robu promova un barbat tanar, nimeni nu s-ar fi legat de el – in afara chestiei de-a dreptul ciudate cu numirea in CA la Retim (functie remunerata, cred)….
    Primarul va mai numi persoane de 25 de ani, fara experienta in administratia publica sau in firme private, in CA-uri?….

  2. Cum oare il sfatuieste pe Robu daca Robu ii interzice sa raspunda unor intrebari formale ziaristului?
    Daca Robu ii cenzureaza prezenta in fata ziaristilor inseamna ca el nu mai are nevoie sa fie sfatuit.
    Mai degraba Robu o sfatuieste pe dra Grebla ce sa faca.
    Cred ca Robu si-a tras cativa lingai sa suga fonduri publice din contributiile timisorenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.