SFĂTUITORII DIN UMBRĂ. Businessman-ul care a fost nouă luni vameş

SFĂTUITORII DIN UMBRĂ. Businessman-ul care a fost nouă luni vameş

4
DISTRIBUIȚI

sorin dragoi 1

Consilierul primarului pe probleme de administraţie a oraşului, Sorin Drăgoi, este absolvent al Facultăţii de Transporturi din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti,  iar din 2001, după ce s-a mutat la Timişoara, a lucrat, timp de nouă luni de zile, la Regionala Vamală Arad. Un apropiat al lui „Dinu Vamă”, a fost în cărţi pentru a prelua conducerea reginalei vamale din Timişoara, dar a pierdut cursa ăn favoarea lui Gheorghe Ciobanu, ajuns ulterior deputat PD-L şi transferat recent la PSD.  În cele din urmă, Drăgoi a optat pentru lumea afacerilor, a fost asociat la două firme imobiliare şi a deţinut un casino şi după ce s-a mutat la Timişoara a deschis aici mai multe cafenele şi restaurante din care mai deţine două. A derulat activităţi gestionând o cifră de afaceri de 3-4 milioane de euro pe an. Este membru al clubului Rotary Cetate, face parte din Ordinul Cavalerilor Cruciaţi şi din alte organizaţii care desfăşoară acţiuni umanitare.   Nu este membru al vreunui partid politic dar are vechi cunoştinţe care au ajuns persoane foarte influente în politica românească, de la Liviu Dragnea şi Adriean Videanu, pe care îi ştie din studenţie, până la Petre Roman, care i-a fost profesor în facultate.

Pentru unele din  problemele administrative de care se va ocupa, primarul i-a dat şi drept de semnătură şi e destul de probabil ca Drăgoi să participe la concursul ce va fi organizat pentru postul de city-manager, fiind favorizat şi de titlul de doctor pe care l-a obţinut, aceasta fiind una din condiţiile ocupării postului. Pentru câştigarea concursului, Drăgoi va mai trebui să prezinte un proiect de management, pe care îl va susţine în faţa comisiei, el îndeplinind de altfel, şi în prezent, atribuţiile unui city-manager. Sorin Drăgoi se consideră un om cu viziune, un foarte bun organizator, capabil să traducă în fapte proiectele pe care le are, şi susţine că are capacitatea de a lucra în echipă. Totodată, crede că relaţiile pe care le are sunt de natură să atragă multe fonduri pentru investiţiile primăriei, cu care s-ar putea dezvolta rapid oraşul.

În declaraţia de avere depusă abia în 5 februarie, Sorin Drăgoi menţionează două imobile – unul de aproape 142 mp şi celălalt de 517 mp – un teren de 31 mp cotă indiviză, cumpărate în 2002, şi un apartament de 85 mp cumpărat în 2009 la Viena, toate aceste proprietăţi fiind achiziţionate împreună cu soţia sa.


Familia Drăgoi mai deţine în proprietate o semiremorcă an de fabricaţie 2000, o maşină de epocă marca Fiat din anul 1939 şi un Land Rover apărut pe piaţă  în 2008, bijuterii, ceasuri şi tablouri cumpărate între anii 1988-2012, în valoare de 100.000 euro. Soţii Drăgoi au înstrăinat anul trecut, în luna decembrie, un teren cu 117.000 euro şi deţin mai multe  conturi bancare, deschise între 1997 şi 2012, care totalizează 132.000 RON şi în jur de 217.000 euro. Ei sunt asociaţi la SC Dragotext SRL, firmă care desfăşoară activitate hotelieră şi care le-a adus anul trecut un venit de 21.336 lei, pentru funcţia de consilier al primarului a fost remunerat cu 6.315 lei pentru ultimele luni ale anului trecut iar veniturile din cedarea folosinţei bunurilor s-au ridicat la 49.522 lei. Sorin Drăgoi a mai declarat că este asociat la SC Expostenas SRL, firmă care însă nu funcţionează, şi administrator la SC Sodranst SRL, aflată în momentul de faţă  în conservare. Funcţiile de director şi membru în consiliul de administraţie la fundaţia „Speranţa”, precum şi cea de vicepreşedinte al Fundaţiei Române de Golf nu-i aduc nici un fel de venituri.

Reporter: Cum v-a descoperit primarul?

Sorin Drăgoi: Ne cunoşteam de mai multă vreme şi cred că, în final, alegerea mea a fost făcută la recomandarea unor cunoştinţe comune.

Reporter: Cei care ştiu că aşi lucrat la vamă se întreabă ce vămuiţi în primărie?

Sorin Drăgoi: Am fost inspector vamal nouă luni la Regionala Vamală Arad, după ce m-am mutat în Timişoara, dar când am văzut ce se întâmplă acolo am spus că nu mă reprezintă şi am plecat, am optat pentru mediul privat.

Reporter: Ce v-a şocat cel mai tare din ceea ce aţi găsit în primărie?

Sorin Drăgoi: Cel mai tare m-a şocat sistemul de lucru. Eram obişnuit cu sistemul privat, ca lucrurile să meargă mult mai repede, în primărie hârtiile se plimbă extrem de greu şi problema asta trebuie rezolvată.

Reporter: Sunteţi un posibil candidat la postul de city-manager al oraşului, precizaţi cinci direcţii de dezvoltare a oraşului.

Sorin Drăgoi: În primul rând, ar trebui urgentate proiectele oraşului care vizează populaţia acestuia, prin găsirea unor durse de finanţare. În primărie, lucrurile trebuie să meargă mai rapid şi mai economic, sunt multe probleme sociale nerezolvate, cum ar fi criza locuinţelor ANL, pentru tineri, în afara lucrărilor de infrastructură ar trebui făcute investiţii pentru înfrumuseţarea oraşului şi ar trebui să existe o mult mai mare deschidere pentru orice investitor, fie el mare, mijlociu sau mic.

4 COMENTARII

 1. mda, acum serios, daca i-a suflat ciobanu postul de vames „god” e un lucru bun. faptul ca a lucrat in privat este bine. intrebarea este doar de ce doreste acum sa fie city „director”?

  un singur sfat si ideea nu imi apartine: in dezvoltarea orasului trebuie viziune pe termen lung, sa te gindesti ce va trebui SI peste vreo 20 de ani. nu sa faci acum ceva necesar si sa constati dupa ceva vreme ca trebuia facut altfel.

 2. ,,este membru al clubului Rotary Cetate, face parte din Ordinul Cavalerilor Cruciaţi şi din alte organizaţii care desfăşoară acţiuni umanitare”Oare? Nu precizeaza faptul ca este mason, nu face referire la actiunile pe care le dezvolta si le desfasoara initiatic si ocult. in cadrul Lojei Masonice…….. Nu este membru al vreunui partid politic. De ce oare? Rugamintea cetateanului din Timisoara este sa comunice si structura de informatii din care face parte, lucru care nu-i permite sa fie membru vreunui partid. Atat Sorin Dragoi cat si Alexandru Chirila s-au deconspirat singuri. Titulatura acestora ,,sfatuitorii din umbra”este total gresita, ei sunt angajati la vedere in primarie, la recomandarea altor persoane asa cum de fapt recunosc ei insisi.

 3. Asta a venit in Timisoara cu o caruta de bani!!!! A adus valize de bani!Are „atele’ bine legate ,atat la maini cat si la picioare! Are niste afaceri scumpe in oras, de ce nu le-ai dat numele? Aquarium, Casa del Sole…..Sau ai fost pe la vreo degustare de vinuri pe la el?Cum dracu a reusit tanarul vames sa dezvolte asa afaceri in Timisoara? Pe ce bani?
  City manager? Plan si viziune? Merg hartiile greu in primarie??? Shit, ce noutati ne spune omul!
  Asa au mers si hartiile lui?Greu?
  City manager= terenuri,spatii comerciale, contracte de infrastructura,reabilitari…..INSEAMNA BANUL PUBLIC DRENAT SPRE CINE TREBUIE!
  Cum ne-au prostit pe noi niste papagali?(Cheloo)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.