„Sifonul” contrabandiştilor, inspectorul Tiucă de la Poliţia de Frontieră, trimis în puşcărie...

„Sifonul” contrabandiştilor, inspectorul Tiucă de la Poliţia de Frontieră, trimis în puşcărie de instanţa supremă. Pedepsele celorlalţi angajaţi ai statului

4
DISTRIBUIȚI

tiuca cs 1 p

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat, ieri, sentința definitivă în cazul celor cinci poliţişti de frontieră acuzaţi de DIICOT că au dat informaţii contrabandiştilor din gruparea lui Florian Halăs. Instanţa supremă a admis o parte din recursuri, dar numai în privinţa interzicerii unor drepturi, lăsând pedepsele aplicate de Curtea de Apel Timişoara. Fostul şef al sectorului Oraviţa de la Poliţia de Frontieră,  inspectorul Marcel Tiucă şi agentul Munteanu Aurelian au primit patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, Alexandru Creţa şi Nicolae Ciublea au primit trei ani de închisoare cu suspendare.


Agentul Sorin  Brebu şi contrabandistul Sîfu Radovan au fost condamnaţi la câte un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a redus durata pedepselor complementare a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 lit.a-c Cod penal (cu excepţia dreptului de a alege) aplicate lui  Tiucă Constantin Marcel şi Munteanu Aurelian Alin, de la câte 4 ani la câte 2 ani. De asemenea, a înlăturat pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 lit.a-c Cod penal (cu excepţia dreptului de a alege) aplicată inculpaţilor Brebu Sorin Savu şi Radovan Sîfu Constantin.

4 COMENTARII

  1. Toti de la Politia de Frontiera erau implicati la greu !!!Aceste „sifoane”nu trebuie lasate in LIBERTATE !!!Erau sub uniforma statului,in consecinta,pedepsele trebuiau sa”curga”de la 7 ani in sus,cu EXECUTARE !!!RUSINE !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.