Sile Cămătaru şi Cristian Roşca, arestaţi preventiv alături de alte 22 de...

Sile Cămătaru şi Cristian Roşca, arestaţi preventiv alături de alte 22 de persoane UPDATE

0
DISTRIBUIȚI

mascati actiune plopi 2

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au reținut aseară 24 de persoane în ancheta privind destructurarea grupărilor „Cămătarilor” şi „Sportivilor”, în care sunt cercetate 67 de persoane, printre cei reţinuţi fiind şi Sile Cămătaru, potrivit Mediafax.

Anchetatorii au făcut 115 percheziţii vineri, în urma cărora mai multe persoane au fost ridicate şi aduse la audieri, fiind cea mai amplă acţiune realizată în Bucureşti, de către DIICOT, sub coordonarea procurorului şef Codruţ Olaru, care a deţinut timp de şase ani conducerea acestei Direcţii. Surse judiciare, citate de Mediafax, spun că printre persoanele ridicate se află şi un consilier al sectorului 4 Bucureşti, Florin Puiu, nume ce a fost vehiculat în ancheta referitoare la primarii din Ilfov şi Jilava, arestaţi mai multe luni pentru fapte de corupţie.

În cazul în care s-au făcut ieri percheziții, suspecții sunt acuzați de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Codruţ Olaru, a afirmat că în urma percheziţiilor la membrii grupărilor „Sportivilor” şi Cămătarilor” au fost confiscate arme, droguri şi sume mari de bani.


Olaru a declarat că anchetatorii au procedat distinct, faţă de alte cazuri, în ancheta privind grupările „Cămătarilor” şi „Sportivilor” în sensul că documentarea s-a făcut pe mai multe reţele, destructurarea la fel, asigurându-se astfel operativitatea acţiunii şi siguranţa terţilor.

În 2004, fraţii Vasile şi Ion Balint (cunoscuţi drept Sile şi Nuţu Cămătaru) au fost arestaţi pentru tâlhărirea unui om de afaceri israelian, ulterior anchetatorii DIICOT identificând o serie de infracţiuni de cămătărire, proxenetism, trafic de persoane, în care erau implicaţi ei, membri familiei acestora, precum şi subordonaţi ai lor. Instanţa supremă l-a condamnat pe Sile Cămătaru la 13 ani de detenţie, iar pe Nuţu Cămătaru la şase ani. Cei doi au părăsit închisoarea în cursul anului 2012.

UPDATE 1 Liderii grupărilor „Cămătarilor” şi „Sportivilor” şi locotenenţi ai acestora au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, care au emis în total 29 de ordonanţe de reţinere în urma audierilor începute ieri, potrivit Mediafax. Cei 29 de reţinuţi au fost duşi la Tribunalul Bucureşti, unde DIICOT a propus arestarea preventivă a lor.

UPDATE 2 Un judecător al Tribunalului Capitalei a admis, astăzi, propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a lui Radu Cristian Roşca, liderul Sportivilor, Andrei Cristian Bădulă (implicat în scandalul Plaza Mall ce l-a avut ca actor principal e Eugen Preda – n.r.), și a altor membri ai clanurilor Sprotivilor și Cămătarilor, printre care și Mario Nuţu Balint și frații Cămătaru.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au reţinut, aseară și azi dimineață, 29 de persoane care fac parte din cele mai influente grupări interlope din Bucureşti. Reţinerea liderilor şi membrilor grupărilor Sportivilor şi Cămătarilor a survenit celor 115 percheziţii şi zeci de audieri de persoane, care au avut loc vineri şi în urma cărora s-au ridicat sume importante de bani, bijuterii, maşini de lux, droguri

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.