Termenul de contestare a raportului ANI ar putea creşte de la 15...

Termenul de contestare a raportului ANI ar putea creşte de la 15 la 45 de zile

0
DISTRIBUIȚI

0000078dosare_078

Termenul în care raportul ANI privind o situaţie de incompatibilitate poate fi contestat de către cel vizat ar putea creşte de la 15 la 45 de zile, conform unei declaraţii făcute astăzi de către preşedintele Senatului, Crin Antonescu, informează Mediafax.


Întrebat dacă parlamentarii USL au căzut de acord pentru prelungirea la 45 de zile a termenului în care poate fi contestat raportul ANI privind incompatibilitatea, preşedintele PNL a precizat: „În principiu, da. Vom vedea exact ce s-a convenit finalmente în grupul de lucru, în Comisia de Statut”.

Întrebat dacă acest acord al parlamentarilor USL nu contravine prevederii din Legea ANI, care stipulează un termen de 15 zile pentru contestarea raportului ANI, Antonescu a răspuns: „Nu ştiu exact juridic. În orice caz, cei de acolo vor armoniza textele de lege”.

Raportul înlocuitor elaborat de Comisia Juridică la cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu privind proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor, cu care au fost sesizate Birourile permanente reunite, astăzi, nu conţine nicio prevedere în sensul acordului stabilit între parlamentarii USL de a majora de la 15 la 45 de zile termenul de contestare a raportului ANI pe incompatibilitate. Este de aşteptat ca Raportul înlocuitor să fie amendat în acest sens în plenul comun al celor două Camere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.