Trei morți după un incident armat într-o fabrică din Elveția

Trei morți după un incident armat într-o fabrică din Elveția

0
DISTRIBUIȚI

impuscat

Un incident armat a avut loc azi dimineaţă într-o fabrică din Menznau, în centrul Elveţiei, soldându-se cu mai mulţi morţi şi răniţi grav, a anunţat poliţia, potrivit Mediafax. Trei persoane au fost ucise, între care autorul atacului armat, astăzi, potrivit poliţiei, citată de postul public de televiziune elveţian RTS.


Trei elicoptere militare ale REGA (asistenţa medicală aeriană) au evacuat patru grav răniţi la două spitale, a anunţat un purtător de cuvânt al REGA pentru AFP, citată de Mediafax. O publicaţie locală, Willisauerer Bote, informează că întreprinderea a anunţat o „reducere a producţiei” din cauza colectării slabe a lemnului.

O linie telefonică de urgenţă a fost pusă în funcţiune pentru familiile şi angajaţii fabricii de PAL (plăci aglomerate din lemn), Kronospan, o societate austriacă lideră la nivel mondial în fabricarea plăcilor aglomerate din lemn. Importante forţe de poliţie au fost mobilizate la faţa locului şi a fost delimitat un perimetru, a anunţat poliţia într-un comunicat, fără a preciza iniţial numărul victimelor, în timp ce un martor ocular a declarat că ar fi cinci morţi, potrivit cotidianului Luzerner Zeitung. Martorul a spus că o persoană ar fi intrat în cantina fabricii şi a deschis focul. Menznau este situat în cantonul Lucerna.

Este al doilea incident grav de acest fel în Elveția, de la începutul anului. La 2 ianuarie, o persoană în vârstă de 33 de ani a ucis trei femei şi a rănit doi bărbaţi în satul Daillon, din cantonul Valais, trăgând peste zece focuri cu două arme pe străzile localităţii, după care a fost rănit de poliţie. Conform numărului armelor deţinute de către cetăţeni, Elveţia este a treia ţară din lume, după Statele Unite şi Yemen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.