“Urșii” de la Timba încheie seria de foc cu meciul de la...

“Urșii” de la Timba încheie seria de foc cu meciul de la Oradea

0
DISTRIBUIȚI

TIMBA CONSTANTA005_resize

Baschetbaliștii timișoreni de la Timba sunt în fața unui nou meci dificil, de data aceasta în deplasare la CSM Oradea. Practic, confruntarea din Bihor încheie seria de partide dificile pentru Timba, cu Mureșul, CSM București, Energia Rovinari, U Mobitelco Cluj și acum Oradea, meciuri soldate până acum cu înfrângerea galben-negrilor.

Orădenii sunt pe primul loc, cu 40 de puncte după 18 meciuri câștigate și patru pierdute. Echipa antrenată de Crstian Achim vine după trei meciuri pierdute cu Timișoara, Ploiești și Mediaș, ultimul în prelungiri, dar diferența de valoare față de Timba rămâne, mai ales că Oradea este o echipă foarte omogenă, ceea ce nu se poate spune despre timișoreni. De aceea, Bogdan Murărescu este realist, deși nu se predă în totalitate. ”Trebuie să fim realiști și să recunoaștem că șansele noastre de a învinge la Oradea sunt destul de mici. Întâlnim echipa de pe primul loc, o formatie foarte sudată, cu jucători experimentați și valoroși.


Noi ne propunem să jucăm bine. Mi-aș dori să nu mai repetăm greșelile pe care le-am făcut în ultimul meci, cu Clujul. Va fi extrem de greu, dar nu suntem resemnați total. S-au mai văzut miracole. Poate că echipa orădeană este acum pe o pantă puțin descendentă, dar nici noi nu suntem într-o formă de invidiat”, a declarat tehnicianul ”urșilor”.

După acest meci, Timba are meciuri cu echipa din partea a doua a clasamentului, Pitești, Dinamo, Sibiu și Miercurea Ciuc, partide care vor fi importante pentru obiectivul evitării retrogradării. De aceea, meciul cu Oradea va fi un ultim antrenament pentru ce urmează. ”Normal că suntem afectați de ultimele rezultate, însă trebuie să fim bărbați și să mergem mai departe. Obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare. Să nu uităm asta”, a mai completat Murărescu.

Timba vine după un retur destul de slab. Singurul meci pe care l-au câștigat în 2013 a fost cel cu Farul Constanța de pe teren propriu. În debut de retur, Timba a pierdut la Craiova și la Giurgiu, iar jucătorii vor să demonstreze că nu aceasta le este valoarea. ”Jucăm la Oradea cu echipa care are cele mai multe victorii până acum. Noi pregătim meciul cât putem de bine, dar rămâne de văzut dacă vom putea transpune în joc ceea ce am făcut la antrenamente. Este evident că CSM pleacă cu prima șansă, trebuie să fim realiști. Ne dorim, însă, să arătăm că putem să jucăm mai bine decât am făcut-o până acum, ca valoarea noastră nu este pe măsura rezultatelor pe care le-am avut în ultimele jocuri”, a declarat Bogdan Cormoș, fundașul român de la Timba. Meciul se va juca mâine, de la ora 18.00, și va fi transmis pe Digisport.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.