Zdob şi Zdub: „Când plecăm în turneu european, Timişoara e primul oraş...

Zdob şi Zdub: „Când plecăm în turneu european, Timişoara e primul oraş pe hartă“ GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-835279388">

BIL_8989

Băieţii de la Zdob şi Zdub au susţinut, aseară,  un concert incendiar în Timişoara, la doar o zi după lansarea oficială a noului lor album Basta Mafia!, ocazie cu care fanii moldovenilor au avut parte de o sumedenie de hituri vechi din visteria trupei, dar şi câteva piese incluse pe actualul lor material discografic. „Am început promovarea noului disc la Constanţa, iar ieri (n.n. – joi) am fost la o mică lansare la Bucureşti, unde am cântat cinci piese după care am dat autografe şi am avut o fotosesiune cu fanii noştri“, ne-au declarat membrii trupei înaintea concertului lor susţinut la Fratelli Lounge & Club. Având în vedere că albumul Basta Mafia a apărut iniţial anul trecut cu texte în limba engleză, la casa de discuri germană Asphalt Tango, am fost curioşi să aflăm motivul pentru care au optat mai întâi pentru o lansare în Europa a acestui produs. „Albumul ăsta e deja aşezat în suflet, e bine plămăduit, ca să spunem aşa, e ceva ceva interesant, e un pas înainte, o istorie nouă în muzica noastră. Ca să faci un pas spre Europa, trebuie să faci ceva în engleză. Am colaborat cu producătorul german Marc Elsner, care şi-a pus influenţele. Când ne-am apucat să înregistrăm discul, am făcut piesele în română, că sună mai organic şi ritmic, dar am decis să-l lansăm întâi în Europa. Noi am avut un vis să cântăm în engleză, din momentul când noi am început să cântam la chitară şi eram underground, să cântăm ca idolii noştri Led Zeppelin, Biohazard, Rage against the Machine, în engleză“, ne-au declarat membrii trupei.

Basta Mafia este al şaptelea disc din cariera lor muzicală, care conţine 13 piese plus două bonus track-uri, printre care se numără “Moldovenii s-au născut”, “Dunărea”, “Lângă Codrii de Aramă”, “Om cu Inima de Lemn”, “So Lucky”. Una din piesele incluse ca bonus – track poartă numele de Fluier Drum And Bass Dubstep Intro. „Albumul ăsta e făcut în stil mainstream rock, ne gândim să facem mai multe colaborări, poate chiar cu o orchestră simfonică, ceva grandios. Piesele noastre mai vechi nu se pretau la colaborări, nu aveam cum să cîntăm Hardcore moldovenesc cu altcineva. Pentru prima oară am lucrat cu sound producer adevărat, care şi-a pus amprenta pe piese. Am folosit o serie de instrumente interesante, printre care şi Melotron-ul pe care cânta Beatles în anii 70“, ne-au declarat cei de Zdob şi Zdub. Deşi au avut ocazia să cânte în cadrul multor fetivaluri internaţionale, băieţii susţin că se concentrează pe „concerte solo“. „Am avut o propunere să cântăm şi la Glastonbury în Anglia, dar ea nu s-a concertizat. Am cântat la Roskilde, în Danemarca, unde a fost o experienţă mare, i-am văzut şi pe cei de la Sigur Ros. Vrem să facem mai multe concerte solo, dar evident vara e anotimpul festivalurilor. Problema cu concertele astea e că deseori înaintea ta cântă o trupă dance sau una pop şi publicul e diferit. Lumea nu reacţionează aşa cum ar trebui. Vrem să mergem în direcţia asta cu concerte solo pentru a le oferi fanilor noştri concerte pentru ei. E o plăcere deosebită să vezi trupa ta favorită în concert. Noi ne-am pus într-o seară în maşină şi am venit până la Bucureşti să-i vedem pe cei de la Rolling Stones şi a meritat“, ne-au declarat rockerii care îşi au cuibul la Chişinău. În ceea ce priveşte publicul timişorean, băieţii susţin că acesta e unul cât se poate de fierbinte şi poposesc cu mult drag de fiecare dată aici. „Ne place să dăm concerte aici, lumea e fierbinte. Avem doar o problemă, n-avem timp să vizităm oraşele în care cântăm. Ştim că e un Centru foarte frumos, iar tobarul nostru care a fost la studii aici ne-a povestit multe despre Timişoara. Când plecăm în turneu european Timişoara e primul oraş pe hartă în care ne oprim, după aia vine Budapesta şi aşa mai departe“, au mai declarat simpaticii moldoveni de la Zdob şi Zdub, care recent au împlinit 18 ani de existenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.