ALB, spectacolul care transformă o zi obişnuită într-o întâmplare neobişnuită

ALB, spectacolul care transformă o zi obişnuită într-o întâmplare neobişnuită

0
DISTRIBUIȚI

alb 1

Crescut şi „educat” în spiritul teatrului, unde a joacă încă de la 15 ani, actorul timişorean Eugen Jebeleanu se reinventează cu uşurinţă, punând în scenă ALB, un spectacol-performance. Primul său spectacol se bazează pe adaptarea unui text american contemporan scris de Elizabeth Egloff. Un performance asemeni unei pledoarii ”pentru umanitate, pentru comunicare reală, într-o lume a ego-ului exacerbat”, spune Eugen Jebeleanu, despre ALB.

ALB spune povestea de dragoste a trei personaje, Dora, Kevin și Bill, care se confruntă cu sentimente de îndoială, angoasă. Sentimente ce vor duce spre împlinire, spre dragoste pură, spre asumare, conștiință și adevăr. Acest proces de cunoaștere și autocunoaștere depășește limita realului, lărgindu-și spațiul vital spre noi lumi.


Un performance care pune spectatorul în fața unui adevăr: ne naștem singuri și la fel părăsim această lume. Prin atmosfera  intimă care degajă căldură și folosind de textul lui Elizabeth Egloff, regizorul Eugen Jebeleanu transformă o întâmplare obșinuită într-o zi neobișnuită. ALB vorbește despre micile miracole care pot să  apară în viața de zi cu zi și care ne răvășesc existența într-un fel sau altul.

Performance-ul a reușit să aducă pe aceeași scenă trei actori din locații diferite: Alina Ilea de la TNT, Ștefan Huluba, actor invitat de la București, și actorul francez Yann Verburgh.  Din echipa de producție au mai făcut parte Cristian Ilea, care semnează light-designul spectacolului, alături de Claudiu Andras, care a conceput costumele.

ALB este o producție a Companiei 28, o companie de teatru independentă înființată acum trei ani de către Eugen Jebeleanu și Yann Verburgh. Ea dorește să promoveze arta, de data aceasta a teatrului, sub forma perfomance-ului și a happeningului în spații noi, spații alternative care să ofere mai mult decât o sală obișnuită. De aceea, ALB devine un spectacol senzorial, în cadrul căruia reprezentațiile se vor schimba de la reprezentaţie la reprezentaţie, în funcție de reacția publicului la povestea personajelor.

ALB va putea fi urmărit de timişoreni astăzi şi mâine, de la ora 19.30, la Calpe Gallery în incinta Bastionului Theresia. Biletele costă 25 de lei, iar rezervările se fac în limita celor 40 de locuri disponibile, la email 28.contact@gmail.com sau telefon 0740 761 170.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.