Andrei Plăcintă, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu...

Andrei Plăcintă, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare

1
DISTRIBUIȚI

andrei-placinta-condamnat-la-trei-ani-de-inchisoare-cu-suspendare-pentru-tentativa-de-omor-si-ultraj-1

Andrei Plăcintă a fost condamnat astăzi de magistaţii Curţii de Apel Bucureşti la patru ani şi şase luni ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri, decizia nefiind definitivă, potrivit Mediafax.


Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au achitat pe Andrei Plăcintă pentru fapta de tâlhărie. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Dosarul în care este acuzat Andrei Plăcintă a fost rejudecat la Curtea de Apel Bucureşti în urma unei decizii din 9 noiembrie 2012 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În 6 iulie 2012, Andrei Plăcintă a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la şase ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor. Andrei Plăcintă a mai primit atunci o pedeapsă de 11 luni de închisoare cu executare pentru ultraj contra bunelor moravuri, fiind achitat pentru fapta de tâlhărie, pe motiv că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.

Totodată, prin decizia din iulie 2012 a Curţii de Apel Bucureşti, lui Andrei Plăcintă i-au fost ridicate o serie de drepturi civile, printre care şi acela de a nu da examen pentru obţinerea permisului auto şi de a nu conduce vreun vehicul timp de trei ani după executarea pedepsei principale. În 14 martie 2012, Andrei Plăcintă a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare.

Fiul senatorului Sorina Plăcintă a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie 2011, de către procurorii Parchetului Capitalei, care l-au acuzat de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce în 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală, s-a certat cu o tânără, a lovit-o, i-a luat telefonul mobil și i-a deteriorat mașina. În momentul în care, în apărarea victimei, au intervenit mai multe persoane, Andrei Răzvan Plăcintă, aflându-se la volanul unui Renault, a vrut să intre în ei, pe trotuar. În timp ce o persoană încerca să îl oprească, ţinându-se cu mâinile de capota autoturismului, a fost împins de autoturism, s-a dezechilibrat şi a căzut. Plăcintă a trecut cu mașina de câteva ori peste aceasta, rănind-o. Andrei Răzvan Plăcintă a stat în arest din 8 decembrie 2010 până în 6 ianuarie 2011.

 

1 COMENTARIU

  1. Domnilor judecatori! Ne vaitam de coruptie in justitie si astfel de specimene isi muta dosarele dintr-o parte in alta! Daca era un batran care si-a mutat gardul cu un metru nu mai exista niciun recurs!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.