Animalele moarte abandonate ne pot duce spre infringement din partea UE

Animalele moarte abandonate ne pot duce spre infringement din partea UE

1
DISTRIBUIȚI

DSC04853

După ce Timişoara a avut nenumărate probleme din cauza gestionării necorespunzătoare a poluării aerului  şi a prafului, suntem din nou ameninţaţi cu procedură de infrigement din partea Uniunii Europene, din cauze ecologice.


Subprefectul judeţului Timiş Liliana Onet a anunţat că „am primit o adresă de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului  prin care suntem înştiinţaţi să  atragem oamenilor atenţia  privind gestionarea animalelor moarte. Comisia europeană a trimis României o scrisoare prin care se solicită informaţii referitoare la acest sistem şi măsurile concrete luate de România privind neutralizarea deşeurilor de origine animală. Responsabilitatea este a consiliilor locale „. Termenul limită până la care este necesar să se ia măsuri este 15 martie, astfel că Prefectura Timiş şi DSV au trimis deja adrese către primăriile din judeţ.

În Timiş, conform subprefectului, există doar două firme care oferă astfel de servicii și nu se cunoaște numărul primăriilor care au contracte cu ele. Oneţ a avertizat că dacă nu vor lua măsuri, primarii vor fi scancţionaţi, având în vedere că Garda de Mediu va efectua controale după 15 martie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.