Aniversare cu ştaif pentru locul unde se ascultă altă muzică decât cea...

Aniversare cu ştaif pentru locul unde se ascultă altă muzică decât cea obişnuită în cluburile din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

jfb (7)_resize

Fanii muzicii electronice din oraşul nostru vor avea parte de două weekenduri incendiare menite să aniverseze cinci ani de existenţă a Setup Venue, evenimentele urmând să aducă în oraşul nostru o serie de „prieteni“ ai scenei. „Am deschis acum cinci ani, în 19 martie. Iniţial am vrut să facem evenimentele în acelaşi weekend dar fiindcă nu am reuşit să îi aducem pe toţi artiştii, am considerat că e mai interesant aşa“, ne-a declarat Florin Unguraş (UFO), din partea clubului. Headlinerii aniversării pregătesc o petrecere unică ce acoperă cele mai proaspete sounduri dubstep cu The Others (Dub Police, Londra), hip-hop, turntablism şi drumandbass cu legendarul şi îndrăgitul JFB (UK DMC Champion) şi un performance live unic cu cea mai autentică formaţie a ultimilor ani Subcarpaţi. „Cu siguranţă că de-a lungul anilor s-au schimbat multe lucruri. Am plecat la drum foarte entuziaşti, dar în momntul când organizezi în fiecare săptămână un eveniment, devii mai selectiv. Am început doar cu petreceri, am avut o perioadă cu multe concerte, iar acum suntem foarte selectivi legat de acestea. Contextul nu mai e la fel de generos şi posibilitatea de a aduce artişti străini nu mai e aşa la îndemână. Toată lumea ar vrea nume mari, dar e greu, dacă am pune zece euro intrarea, am putea aduce altceva.  Suntem atenţi la cât de des facem evenimente cu artişti străini, iar lucrurile s-au mai reglat în funcţie de reacţia publicului“, spune Florin Unguraş.

De-a lungul anilor locaţia din strada Pestalozzi a fost gazda unor evenimente memorabile, iar printre realizările de seamă ale organizatorilor de aici se numără şi competiţia TM:DJ o manifestare aflată la cea de-a patra ediţie, care îşi propune să promoveze dj-i şi producători muzicali aflaţi la început de drum.


„Campania aceasta este una cât se poate de interesantă, iar o mare parte din DJ care au câştigat sunt integraţi în mişcare, au reuşit să se afirme  la un nivel mai mic sau mai mare. Ăsta a fost scopul, să aducem oameni mai tineri, căci generaţiile s-au schimbat. Ar trebui să nu fie tot cei vechi care pun pentru oameni noi, să vină o altă generaţie. Ăsta e un sindrom mult prea întâlnit în România, când se schimbă generaţiile se porneşte din nou, se resetează tot. Când a dispărut o generaţie, vine alta, care porneşte de la zero, de aia nu se ajunge prea departe, că tot timpul se dă filmul înapoi“, spune Florin Unguraş.

Fosta hală industrială transformată în club va găzdui o petrecere cu The Others (Marea Britanie), JFB (Marea Britanie), Tudor şi Brainfeez în data de 16 martie, cu biletele de intrare 15 lei, urmând ca pe 23 martie distracţia să continue cu Subcarpaţi, Saga & Se şi Sensorship (bilet 15 lei, sau 10 lei cu brăţara din seara de 16 martie).

Din păcate, unul din lucrurile cu care Timişoara s-a mândrit mulţi ani în domeniul muzicii electronice, festivalul TM Base nu se va mai ţine deloc, dar vestea bună este că organizatorii din Setup Venue nu exclud posibiltatea ca pe viitor fanii acestor muzici să aibe parte de evenimente mari. „Rămânem o locaţie alternativă, unde nu se aude Direcţia 5 – cu care n-avem nimic, ci pur şi simplu nu e pe targetul nostru – sau piesele de la radio. Am refuzat multe nume mainstream din hip hop, care  chiar dacă ne plac, am considerat că nu s-ar preta un concert cu o trupă expusă pe radiouri în locaţia asta. În mod cert, n-o să auzi aceleaşi 100 de piese care sunt rulate în toate cluburile şi puburile din Timişoara. Pe de altă parte, festivalul TM Base e un capitol încheiat. Nu ne permitem să îl susţinem financiar: sponsorii nu susţin, publicul nu susţine, iar autorităţile la fel. Probabil vom face un eveniment mare, vom vedea dacă va exista vreo conjunctură favorabila pentru aşa ceva“, ne-a mai precizat Florin Unguraş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.