Avocatul care a comandat asasinarea soţiei sale, condamnat definitiv la 25 de...

Avocatul care a comandat asasinarea soţiei sale, condamnat definitiv la 25 de ani de închisoare

2
DISTRIBUIȚI

victor_teodorescu_01_5cc05ebaff

Avocatul braşovean Victor Teodorescu, acuzat că a plătit un asasin pentru a-i ucide soţia, a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 25 de ani de închisoare cu executare, informează Mediafax. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins ca nefondat recursul lui Victor Teodorescu şi au menţinut decizia din 27 februarie 2012 a Curţii de Apel Braşov prin care a fost condamnat la 25 de ani de închisoare.

În 27 februarie 2012, Curtea de Apel Braşov l-a condamnat pe avocatul braşovean Victor Teodorescu la 25 de ani de închisoare. De asemenea, Curtea de Apel Braşov a decis atunci ca Erwin Victor Preşmereanu, asasinul plătit de avocatul braşovean, să plătească daune morale în valoare de 50.000 de euro fiicei lui Victor Teodorescu.


Decizia a fost contestată de Victor Teodorescu la instanţa supremă, care ieri a dat o decizie definitivă în acest dosar.

Victor Teodorescu a fost judecat pentru instigare la omor calificat după ce, la sfârşitul lunii martie 2011, cu premeditare şi din interes material, l-a determinat pe Erwin Victor Preşmereanu să-i ucidă soţia. Potrivit procurorilor, scopul crimei ar fi fost acela de a încasa prima de asigurare a femeii în valoare de 150.000 de euro.

Violeta Teodorescu a fost omorâtă în 29 martie 2011, în locuinţa sa, cu 25 de lovituri, cu un cuţit şi cu un levier. În 14 iunie 2011 a fost începută urmărirea penală pe numele avocatului pentru instigare la omor calificat, iar în 16 iunie acesta a fost arestat preventiv. Preşmereanu a fost prins în 2 aprilie 2011, apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În 21 septembrie 2011, Erwin Preşmereanu a fost condamnat de Curtea de Apel Braşov la 16 ani şi opt luni de închisoare pentru omor calificat, la care s-a adăugat un rest de pedeapsă anteriorară de doi ani de închisoare pentru alte infracţiuni. Decizia Curţii de Apel Braşov a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie de Justiţie, care a menţinut sentinţa de condamnare, hotărârea instanţei supreme rămânând definitivă în 14 martie 2012.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.