BC Timișoara obține o victorie mare cu Gaz Metan Mediaș chiar și...

BC Timișoara obține o victorie mare cu Gaz Metan Mediaș chiar și fără Zlatko Jovanovic în teren GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

bc timisoara-gaz metan medias05

BC Timișoara s-a impus aseară cu 86-80 contra ”lupilor” de la Gaz Metan Mediaș. ”Leii” din Banat au rueșit să pună capăt celor două luni de invincibilitate a ardelenilor în campionat, chiar dacă ”atomic” Zlatko nu a putut evolua din pricina unei entorse. La acest meci, alb-violeții au avut parte de susținerea câtorva membri din galeria celor de la ACS Poli, care au venit și cu o tobă.

Bănățenii au repetat tiparul ultimelor victorii de acasă, cu un început mai slab și o repriză a doua impecabilă. Cu un Devon Downey din nou în mare formă, un Bogdan Popescu care a revenit la jocul ce l-a consacrat anul trecut, un Gallimore eficient în apărare și  la aruncările de trei puncte și un Archie ”zburător”. După primul sfert, medieșenii conduceau cu 23-18, iar sfertul al doilea le-a permis oaspeților să își ia un avans considerabil. BC Timișoara a avut parte de încurajările galeriei încă din prima repriză, dar sala nu a erupt deoarece jocul ”leilor” a mers slab în sfertul doi. La pauză s-a intrat cu 36-49 pe tabelă, iar în vestiar Srdjan Jovanovic le-a reproșat jucătorilor că nu își respectă fanii cu un joc lipsit de luptă.

Susținerea galeriei

De la vestiare a ieșit o echipă total diferită, iar începutul slab al medieșenilor după pauză a dus la revenirea de senzație a timișorenilor. După doar două minute, Gaz Metan Mediaș a intrat în penalizare după cinci faulturi, iar de aici Timișoara a început să revină. O triță a lui Downey, o altă aruncare de 3 puncte a lui Tuljkovic și un slamdunk a lui Archie au ridicat sala în picioare când scorul se apropiase la 51-55. Cu publicul în spate, BC Timișoara a continuat revenirea. O triță a lui Downey, o altă aruncare de trei puncte reușită de Tuljkovic și un slamdunk a lui Archie au ridicat sala în picioare.

Cu publicul în spate, ”leii” din Banat au continuat să joace bine. Înainte de ultimele zece minute, tabela indica 60-64 pentru gazde. În ultimul sfert, medieșenii au fost umbra echipei care făcea performanță în EuroChallenge și au rămas și fără Shilloh în ultimele minute, astfel că alb-violeții nu au avut nicio problemă să preia conducerea și să o mențină până la final. Cel mai bun marcator a fost Downey, cu 22 de puncte, urmat Popescu, cu 16 puncte, Gallimore cu 14 puncte și Archie cu 12. De la Gaz Metan, cel mai bun marcator a fost Seliminatul Shilloh, cu 16 puncte, urmat de Mladenovic, cu puncte, Lilov cu 13 și Ivanovic cu 12.

După meci, Srdjan Jovanovic a explicat că le-a reproșat la pauză elevilor săi jocul prea moale din prima repriză.


Tehnicianul le-a spus că publicul nu a venit să vadă așa ceva. ”În această dimineață cu toții am avut un șoc când am aflat că Zlatko nu va putea juca, pentru că ne-m pregătit tactica cu el. În prima repriză am avut probleme în special în apărare, le-am permis să înscrie 49 de puncte, ceea ce nu e permis dacă jucăm acasă. Nu e prima dată când facem asta, dar ceea ce e important e că am revenit și am câștigat. Dacă vom fi la egalitate, vom avea avantajul meciurilor directe, îmi felicit jucătorii. Noi am schimbat mulți jucători din decembrie, iar echipa a avut timp pentru ca jucătorii să se obișnuiască unii cu alții”, a declarat Srdjan Jovanovic.

FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.