Bibliotecă online pentru cetățenii care vor să se implice în reconstrucția României

Bibliotecă online pentru cetățenii care vor să se implice în reconstrucția României

0
DISTRIBUIȚI

two hand typing

De zece ani, asociaţia „Academia de Advocacy” şi-a propus ca, prin activitatea sa, să contribuie la întărirea democraţiei participative prin influenţarea politicilor publice în favoarea unor grupuri de interese, dar cu conotaţii speciale în România – o influenţă transparentă şi grupuri de interese legitime.

Principala concluzie a acestor ani de activitate este aceea că starea societăţii româneşti nu este influenţată atât de politicieni, ci este determinată mai degrabă de modul de organizare al societăţii civile. Căci doar atunci când nu există un control, politicienii nu sunt traşi la răspundere şi nu dau socoteală pentru ceea ce fac. Preşedintele asociaţiei, Radu Nicosevici, a subliniat că „în România există două legi – legea liberului acces la informaţiile de interes public şi legea transparenţei decizionale – pentru care suntem invidiaţi de alte ţări, dar nu le folosim.


Decizia se ia exclusiv în zona politică şi prin proiectul pe care îl derulăm în prezent vrem să schimbăm acest lucru în România. Chiar dacă mulţi sunt sceptici, noi am ajuns la concluzia că decizia poate fi influenţată şi putem consolida o democraţie participativă prin implicarea noastră în decizia publică”.

Începând de ieri, o platformă virtuală de consultări publice şi alerte legislative, „Vocea Ta”, poate fi accesată la pagina www.transparenta.ro. Este vorba despre un instrument virtual de documentare şi monitorizare a 40 de domenii de politici publice promovate de cele mai importante instituţii administrative. Informaţiile, prelucrate, sunt transmise sub forma unor alerte legislative celor interesaţi, cărora li se oferă şi posibilitatea de a obţine detalii de la diferite instituţii în baza legislaţiei existente, precum şi cea de a consulta biblioteca on-line. Aici vor găsi cele mai valoroase şi recente cărţi referitoare la lobby, advocacy, comunicare, administraţie publică, negociere, apărute în România, Europa şi SUA, și care, în proporţie de 90%, nu se regăsesc în alte biblioteci din România.

Există, de asemenea, un forum de discuţii, care oferă posibilitatea exprimării opiniei şi formularea de propuneri cu privire la proiectele de acte normative de interes. Timp de patru luni, această platformă virtuală poate fi consultată în mod gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.