Bojin spune că județul stă bine cu achitarea datoriilor. Care sunt cele...

Bojin spune că județul stă bine cu achitarea datoriilor. Care sunt cele trei primării cu probleme

0
DISTRIBUIȚI

bojin la psd05

După ce ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a declarat că o prioritate a consiliilor judeţene este aceea de a-şi plăti arieratele, aceasta fiind o condiţie ca România să intre în board-ul FMI în luna iunie, câţiva preşedinţi de consilii judeţene au protestat vehement împotriva acestei decizii, care este însă susţinută şi de premierul Victor Ponta.

Preşedintele CJT, Titu Bojin, a declarat pentru PRESSALERT.ro, că Timişul stă bine în această privinţă şi nu are probleme deosebite.


„Arieratele pe care le-am avut până la 28 februarie s-au plătit, acum trebuie să vedem ce arierate ajung la scadenţă până la sfârşitul lunii şi care nu sunt acoperite de credite. Finanţele centralizează acum datele, cred că valoarea lor se va ridica în martie la aproximativ 2,5 milioane de lei, care pot fi plătiţi. Timişul a avut noroc pentru că la sfârşitul anului trecut a primit de la guvern o sumă foarte mare de bani – în jur de două miliarde de lei din care 1,2 miliarde doar pentru Timişoara – pentru plata arieratelor şi sumele au fost corect declarate. Acum va trebui să analizăm situaţia unor primării din judeţ”. Trei dintre ele, Jimbolia, Liebling şi Recaş, sunt în instanţă pentru anumite datorii, iar primăria Jebel datorează o sumă mai mare decât împrumutul pe care îl poate lua, pentru un proiect de alimentare cu apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.