Burse de aproape 2.000 de lei lunar pentru doctoranzii de la UVT

Burse de aproape 2.000 de lei lunar pentru doctoranzii de la UVT

0
DISTRIBUIȚI

 euro

Șaizeci și cinci de doctoranzi ai Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii de Vest şi ai Universităţii din Craiova au primit, din fonduri europene, o bursă lunară timp de trei ani de 1.850 de lei. Astăzi, la sediul FEAA din Timişoara au fost prezentate rezultatele proiectului „Creşterea calităţii şi a competitivităţii cercetării doctorale prin acordarea de burse”, un proiect în valoare de 2,7 milioane de euro.


Pe lângă bursele primite, cei 35 de doctoranzi de la UVT au urmat în cei trei ani de proiect mai multe cursuri de management şi marketing, au participat la workshop-uri şi la seminarii de cercetare în străinătate, la Institutul Fraunhofer din Erlangen, Germania, partener al proiectului.

„Prin acest proiect s-a urmărit ca doctoranzii să deprindă gustul de formare pe tot parcursul vieţii pentru că omul trebuie să înveţe în fiecare zi. Rezultatul final al proiectului este dezvoltarea resurselor umane pentru cercetare. În câteva luni, există posibilitatea ca doctoranzii să poată urma şi cursuri postdoctorale în regim instituţionalizat”, a afirmat Ioan Talpoş, manager de proiect. Proiectul finanţat din Fondul Social European „Investeşte în oameni” a avut ca obiectiv general şi dezvoltarea unei cercetări de excelenţă cu un accent puternic pe cooperare internaţioană, transfer tehnologic, dar şi o mai bună cooperare cu mediul economic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.